anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Podłączenie Asusa g50vt-x1 do Sony KDL-32EX720 poprzez HDMI

puchatymisiek1
Początkujący

Podłączenie Asusa g50vt-x1 do Sony KDL-32EX720 poprzez HDMI

Witam. Posiadam tv Sony KDL-32EX720 i próbowałem podłączyć go do laptopa (asus g50vt-x1), ale telewizor nie wykrywa urządzenia. Laptop posiada kartę graf. Nvidia 9800M GS i wykrywa telewizor bez najmniejszy problemów. Testowałem różne ustawienia z poziomu sterownika karty graficznej, ale nic nie pomogło. Kupiłem kabel HDMI za 40 zł, ale nie jestem w stanie odczytać modelu, firma HAMA. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

Kuba

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Na początek możesz spróbować kilku standardowych metod radzenia sobie z takimi problemami. Mam na myśli przywrócenie ustawień fabrycznych w telewizorze oraz aktualizację sterowników na laptopie.

Czy telewizor współpracuje normalnie z innymi urządzeniami podłączonymi pod HDMI? Jeśli tak, to musimy poszukać winy po stronie laptopa. Jeśli nie, to trzeba będzie prawdopodobnie zawiadomić serwis o usterce TV.

profile.country.en_GB.title
magnus-----
Początkujący

Ale chyba wybrałeś odpowiednie wejście (HDMI 1, 2, 3 lub 4) z menu telewizora (na pilocie lewy górny przycisk). :c18

puchatymisiek1
Początkujący

Już sobie poradziłem. Należy pobawić się w ustawieniach karty graficznej, u mnie dodatkowym problemem okazał się kabel HDMI, który przy najmniejszym poruszeniu rozłącza sygnał. Po podłączeniu laptopa do tv pokazał mi się obraz w centrum tv (dużo mniejsza rozdzielczość), spowodowane to jest tym, że mój laptop posiada max 1366x768 więc w ustawieniach karty musiałem dopasować rozdzielczość tv. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale kabel mam podłączony do portu HDMI 1 ARC. Dzięki za chęć do pomocy :) Pozdrawiam!