Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam pytanie, czy można zasować tą kartę sieciową http://pentagram.pl/produkty/sieci_i_ko ... _p_6132_08" target="_blank aby uzyskac połączenie WIFI z internetem poprzez router WIFI.
Czy jest to możliwe czy tylko zkup antenki bądź firmowego adaptera mnie czeka?
Jak bym chciał spróbować wwpiąć ta kartę to nie uszkodze telewizora? i wogóle gdzie mam ją wpiąć w gniazdo USB z boku czy w inne gniazdo?
Pozdrawiam
Witaj. Nie bedzie działało. Ta karta jest kompatybilna z systemem Windows. Bravia nie jest komputerem, nie ma tak skomplikowanego systemu operacyjnego i nie można dogrywać do niej sterowników do urządzeń zewnętrznych.
Jeśli nie chcesz kupować oryginalnego adaptera, możesz spróbować kupić router. Router podłączasz pod telewizor kablem sieciowym. On łączy się z siecią którą masz już skonfigurowaną w domu. Niestety, wymaga to umiejętności konfiguracji sieci i znajomości ustawień routera. Ciężko jest pomóc w tej kwestii przez forum, konfiguracja jest dosyć złożona. Na forum są przypadki osób którym wszystko się udało, ale są również osoby którym się nie udało.
Mam router D-Linka DIR-600, i wolne gniazdo na kabel, więc z tego routera mógłbym wypuścić kabelek do telewizora? tylko jaka końcuwka ma być na kablu od stony telewizora ?
Podłączasz kablem sieciowym (RJ-45) skrosowanym. Port w telewizorze jest z tyłu. Zaznaczony na czerwono na zdjęciu poniżej:
http://img692.imageshack.us/img692/6118/tyex500.jpg
Skrętka już zrobiona, mam nadzieję że nic nie wybuchnie.
I mam pytanie czy wystarczy tylko podłaczyć pod router kabelek i powinno zacząć chulać ? mam założone szyrowanie WEP2 ?
djzurek napisał(a):
Skrętka już zrobiona, mam nadzieję że nic nie wybuchnie.
djzurek napisał(a):
I mam pytanie czy wystarczy tylko podłaczyć pod router kabelek i powinno zacząć chulać ? mam założone szyrowanie WEP2
Wszystko działa pierwsza klasa dzięki wielki za pomoc
Mam tylko pytanie czy można to zostawić tak podłaćzone bo router chodzi cały czas to z telewizorem nic się nie podzieje?
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc.
Oczywiście, że można. Tylko w czasie burzy warto wyłączyć. Teoretycznie nic nie powinno się stać, czasami lepiej dmuchać na zimne
Jeśli działa Ci już Internet, polecam wejść w "Wideo" -> "TVN" -> "Seriale" i "Usta Usta". Obejrzałem parę odcinków, całkiem niezły serial.
Jak jeszcze jakieś pytania, to śmiało pisz.
Pozdrawiam,
Zimny.
Serial oglądałem jak lecia w TVN bardzo udana produkcja na wiosne ma być 3 sezon
Witam
Mam jeszcze jedno pytanie
Jak już wspominałem wyżej posiadam router D-link DIR-600 połaczony z kompem przez WIFI i dzięki Zimnemu (chwała mu za pomoc) ethernetem z Telewizorem Sony EX500, i tak czy możeliwe jest zadziałanie czegoś takieg, że zainstaluję sobie na kompie stacjonarnym połaczonym przez WIFI progrmu typu TwonkyMedia, TVersity lub Nero i po udestępnieniu w nich plików Wideo lub MP3 lub JPG to czy będzie możliwe odtworzenie ich na kompie?