anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

podłączenie telewizora z laptopem

elizka------
Początkujący

podłączenie telewizora z laptopem

Cześć! :c37 Chciałbym podłączyć telewizor Sony Bravia LCD (46cali) z laptopem. Na obecną chwile używam fujitsu siemens, ale dosyć często zmieniam laptopy dlatego zależy mi na uniwersalnym rozwiązaniu. Powiedźcie jak najlepiej podłączyć laptopa z TV aby wszystko grało, jakim kablem?

8 ODPOW. 8
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

A jaki masz model telewizora? W laptopie są jakieś wyjścia HDMI, czy posiada tylko D-sub (takie jak trapez równoramienny :o )?

elizka------
Początkujący

Wygląda na to, że nie ma wejść HDMI, jest tylko D-sub o którym też pisałeś. Co do telewizora to obecnie korzystam z KDL-40NX800.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Z tyłu na obudowie telewizora masz taki sam port jak w komputerze. Do podłączenia wykorzystujesz kabel D-sub - D-sub. Podłączasz z obu stron, na telewizorze z pilota wybierasz odpowiednie wyjście, jeśli obraz sam się nie przełączy to w laptopie przełączasz obraz na zewnętrzny monitor (albo przez naciśnięcie klawiszy funkcyjnych np. "Fn"+ któryś z przycisków "F").
Dźwięk musisz podłączyć osobnym kabelkiem: minijack-minijack.

elizka------
Początkujący

Jutro sprawdzę czy to zadziała, bo dziś jestem padnięta.... odmalowałam cały pokój a jutro czekają mnie jeszcze porządki i wielkie sprzątanie :c7

Ravi-----
Początkujący

Warto, żeby przewód był w miarę dobrej jakości, a nie najtańszy z możliwych produkowanych w chinach bo w drugim przypadku może okazać się "niepełny" i może być problem z podłączeniem... Taka mała uwagą z mojej strony :)

elizka------
Początkujący

Udało się, wszystko działa bez zarzutu! :c4 Dzięki! A może przy okazji jeszcze zapytam, co jeśli w laptopie jest wejście HDMI? Wystarczy tylko kabel HDMI i wszystko powinno działać, tak?

Ravi-----
Początkujący

Tak dzięki przewodowi HDMI można bezproblemowo przesyłać zarówno obraz jak i dźwięk co w praktyce ogranicza ilość przewodów potrzebnych do połączenia obu urządzeń.

elizka------
Początkujący

Dzięki :c20 Teraz już nie powinnam mieć raczej problemów z podłączeniem telewizora z laptopem. Pozdrawiam i dzięki za pomoc!