anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Podwójne kanały GUIDE

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Roman11dsfgmtrenbyVQV3B56
Poszukiwacz

Podwójne kanały GUIDE

Mam taki problem jak na załączonym zdjęciu.20191203_155217.jpg

Kanały są zdublowane. Dodatkowo program wyżej można zmienić tylko o jeden. W dół jest normalnie.

Oprogramowanie wersja 6.6545.  Na Sony Channel Editor programy wyświetlają się normalnie - pojedynczo.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Roman11dsfgmtrenbyVQV3B56  Takie niespodzianki przy naziemnej mogą się niekiedy pojawić. Np. w przypadku konserwacji nadajnika lub silnego tzw. tropo.  W przypadku konserwacji nadajnika następuje całkowity brak sygnału i telewizor może wyszukać słaby sygnał z innego w pobliżu nadajnika. Potem powrót silnego sygnału z dotychczas odbieranego nadajnika i nasze telewizory Sony "głupieją". Jeżeli masz listę kanałów zgraną na pena, to nowe wyszukanie kanałów i przesłanie starej listy powinno załatwić sprawę. U mnie to działa. Też miałem podwójne kanały guide innego typu. Pod  tym samym numerem był kanał z polskiej naziemnej , a zaraz potem  radiowy z czeskiej naziemnej. 2-3 lata temu na liście mojego telewizora ukazały się kanały ORF. Czyli Austria. Ale wtedy  nocą był bardzo silne tropo.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
Poszukiwacz

Telewizor to Sony Bravia KD-49XD8099.

profile.country.PL.title
Lumbagoo
Doradca

Pojawiło się to nagle? Antena naziemna? Przy strojeniu kanałów nie wybrałeś przypadkiem "cyfrowe i analogowe"? Wystarczy wybrać jedynie "cyfrowe".

profile.country.PL.title
Poszukiwacz

Antena naziemna. Przez ponad rok było wszystko OK. Pojawiło się nagle - nic wtedy też nie "mieszałem".

profile.country.PL.title
Lumbagoo
Doradca

Próbowałeś nastroić kanały od nowa? Jeżeli nie pomoże to reset do fabryki i strojenie od nowa.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Proponuję najpierw zrobić miękki reset z pilota.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Roman11dsfgmtrenbyVQV3B56  Takie niespodzianki przy naziemnej mogą się niekiedy pojawić. Np. w przypadku konserwacji nadajnika lub silnego tzw. tropo.  W przypadku konserwacji nadajnika następuje całkowity brak sygnału i telewizor może wyszukać słaby sygnał z innego w pobliżu nadajnika. Potem powrót silnego sygnału z dotychczas odbieranego nadajnika i nasze telewizory Sony "głupieją". Jeżeli masz listę kanałów zgraną na pena, to nowe wyszukanie kanałów i przesłanie starej listy powinno załatwić sprawę. U mnie to działa. Też miałem podwójne kanały guide innego typu. Pod  tym samym numerem był kanał z polskiej naziemnej , a zaraz potem  radiowy z czeskiej naziemnej. 2-3 lata temu na liście mojego telewizora ukazały się kanały ORF. Czyli Austria. Ale wtedy  nocą był bardzo silne tropo.

profile.country.PL.title
Poszukiwacz

@djrychu  Reset nic nie dawał.

@leczech Zrobiłem i wszystko jak na razie hula dobrze.

Dzięki wszystkim za pomoc.