Podziel się wrażeniami!
Witam,
w swoim 46W905A dotychczac miałem podłączony pod HDMI 1 dekoder UPC, pod HDMI 3 odtwarzacz blu-ray i od kilku dni pod HDMI 4 mam podpięte PlayStation 3. Wcześniej korzystając tylko z blu-ray i dekodera nigdy nie miałem problemów z przełączaniem pomiędzy źródłami, natomiast jeśli przełacze teraz na HDMI 4 (PS3) i zacznę grać, wchodzić np. do Play Station Store itp. to po zmianie na HDMI1 mam czarny ekran, jakby nie widział tego źródła. Dopiero po restarcie telewizora znowu UPC działa, po wyciągnięci i ponownym podłączeniu kabla również. Czy ktoś z Was może się spotkał z takim problem?
Będę bardzo wdzięny za pomoc
Dodam tylko, że próbowałem różnych opcji z podmianami kabli HDMI, zmianami miejsć w telewizorze w których są podpięte itp. Problem zawsze się powtarza. Zauważyłem, że problem zaczyna występować jeśli w PlayStation następuje "zmiana ekranu" czyli chwilowy czarny ekran np. podczas włączania gry.
Effectivemam ten sam problem po podłaczeniu konsoli wszystko ok ale jak właczam gre to traci się sygnał i jest czarny ekran ,po restarcie tv ekran z gry sie pojawa ale juz dzwieku nie ma , teraz zauważyłem ze po 3 restartach tv z prądu pojawia sie dźwięk i obraz ...i pytanie dlaczego tak sie dzieje czy to wina kabla albo jakis ustawień...sony kdl 43wd750