anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z dyskiem zewnętrznym po podłączeniu do TV

korzeniowski.irek
Poszukiwacz

Problem z dyskiem zewnętrznym po podłączeniu do TV

Witam, napisałem też tą wiadomość w dziele Wskazówki ale nie za bardzo orientuję się jeszcze na tym forum więc napiszę też tutaj. W dniu wczorajszym zakupiłem Sony KDL-50w809c i niestety już w pierwszych godzinach użytkowania pojawiły się podstawowe problemy. Zdjęcia z USB są w zmienionej kolejności, tj. od ostatnich do pierwszych w folderze. Czy któryś z szanownych użytkowników miał podobny problem lub wie w jaki sposób normalnie odtwarzać zdjęcia w folderach na tv? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź. Drugi problem to łączność bluetoot. Sparowałem telefon z tv, po przesłaniu zdjęcia na tv, nakazuje zatwierdzić odbiór lecz nie wiem w jaki sposob to zrobić.

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Co do zdjęc proponuję użyć KODI zamiast wbudowanego odtwarzacza zdjęć. Niemniej jednak powinna gdzieś być opcja sortowania.

Jakiej opcji w telefonie używasz do przesyłanai obrazu?

Pozdrawiam

korzeniowski.irek
Poszukiwacz

Dziękuję bardzo za wskazówki. Nie za bardzo rozumiem pytanie, ponieważ z telefonu na inne urządzenia zawsze wysyłam bluetoothem i nie było problemu, lecz teraz po tej samej próbie wysłania na Sony zawierającego łączność bluetooth, na TV pojawia się informacja, że plik jest do odebrania lecz nie wiem jak to zatwierdzić. Program KODI, wydaje mi się, że przyda się do grupowania zdjęć na laptopie a ja akurat z tym problemu nie mam. Zdjęcia są ułożone chornologicznie lecz po zgraniu na dysk przenośny i podłączeniu do TV, zdjęcia są w kompletnie odwrotnej kolejności.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

To chyba źle Cię zrozumiałem. Myślałem że chcesz obraz ekranu telefonu wyświetlić na TV, a Ty poprostu chesz przesłać bezpośrednio plik. Nie mam Android TV więc raczej nie pomogę. Może ktoś inny z Android TV się wypowie.

Co do sortowania zdjęć to w poprzednich modelach TV był przycisk Options który jak dobrze pamiętam pozwalał w opcjach zmienić kolejność sortowania.

Podobny wątek był na angielskim forum niestety nie do końca rozwiązany:

https://community.sony.ie/t5/televisions/sony-android-x83-sort-photos-for-slideshow/td-p/2052841

Sprawdzałeś na co pozwala ActionMenu podczas wyswietlania albumu.

Pozdrawiam

korzeniowski.irek
Poszukiwacz

Jeśli chodzi o opcje to na pilocie mam przycisk Action Menu i korzystam z niego. Niestety jeśli chodzi o przeglądanie zdjęć to po naciśnięciu Action Menu mam podstawowe opcje jak obrót zdjęć, przyciemnianie, przycinanie, powiększenie itd. Niestety opcji sortowania w nim nie mam. Wiesz, niby to nie duży problem, nie jestem jakoś mega wymagającym użytkownikiem ale np jak mam w folderze zdjęcia weselne, które są zgrane wiadomo, chronologicznie, to po podłączeniu dysku do Tv i po otwarciu folderu zdjęcia zaczynają się od końca. Także chyba nikt nie ma ochoty oglądania zdjęć z wesela od oczepin do ślubu w kościele :slight_smile: Ten wątek po angielsku co mi wysłałeś sprawdzę i zobaczę, może stamtąd coś wywnioskuję. Dziękuje Tobie bardzo za pomoc

profile.country.PL.title
_G_D_A_
Użytkownik

Zapomnij o wbudowanej przeglądarce zdjęć, zapomnij o wbudowanym odtwarzaczu video, zapomnij o wbudoiwanych Player, Ipla

to są porażki a nie aplikacje

zainstaluj sobie KODI i będziesz mógł w pełni cieszyć się obsługą multimediów