Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie,
niestety kino domowe podczas np. ogladania netflixa odtwarza dźwięk tylko i wyłącznie z głośników telewizora.
Podczas ogladania telewizji satelitaernej jest wszystko ok. Dźwięk wychodzi z kina domowego. Problemem są tylko i wyłącznie portale internetowe. Youtube, netflix, cda ....
Telewizor to : SONY KDL-55W805C
Kino domowe to : DAV DZ780
Niestety DAV DZ780 nie posiada HDMI ARC ... wie ktoś jak rozwiazać ten problem ?
Jeśli nie podłączymy kina do TV przez HDMI z kanałem zwrotnym Audio to w ten sposób dźwięku w kinie nie uzyskamy z niczego co odtwarza bezpośrednio TV. Prosze spróbować równolegle z HDMI podłączyć urządzenia kablem optycznym, albo przez złacze cyfrowe SCART. Któreś z tych złącz kino i TV na pewno posiada.
Pozdrawiamy, zespół Sony
Sony czy wy coś zmieniliscie z przyciskiem informacyjnym na pilocie? Jak użyłem tego przycisku na Netflix to miałem parametry obrazu i dźwięku. Obecnie przycisk martwy. Przycisk "i" po lewo od przycisku Netflix. I właśnie na nim było widoczne czy widzi amplituner z 5.1 czy zwykle stereo. Jeżeli to wasza sprawka to przywrócić opcje tego przycisku wskazane. Na programach tv działa prawidłowo.