Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich,
od wczoraj mam następujący problem z aplikacją filmbox live (posiadam kdl-37ex720)- po jej uruchomieniu pojawia się jedna ikona z literą "i" i komunikat poniżej "przefiltrowano wszystkie pozycje" i nie można nic otworzyć,
czy u Was jest podobnie i co to oznacza?
filmy wszystkie można oglądać ("Chłopi" są w bazie filmów) ale u mnie nie da się otworzyć kanałów telewizyjnych "na żywo" np. filmbox, filmbox extra, fightbox; wcześniej wszystkie te kanały można było oglądać.
pozdrawiam
Gregmed - polecam odżwieżyć zawartość internetową w celu zaktualizowania bazy filmów.
Możesz to wykonać w następujący sposób:
Ustawienia - Sieć - Odśwież zawartość internetową.
Jest to najszybszy sposób.
Faktycznie te kanały "na żywo" nie uruchamiają się. Nie wiem, może znowu coś testują. Wcześniej podobne zachowanie było w przypadku wszystkich treści, które obecnie działają. Dla mnie to już jest rewelacja:)
No teraz kanały live działają, tyle że np. wcześniej mogłem mając wykupiony pakiet film oglądać na TV wszystkie rzeczy, a teraz tylko te trzydzieści kilka filmów z pakietu. Na kompie działają zaś w ogóle wszystkie materiały.
No i znów aplikacja nie działa. Przez stronę filmboxlive.com jest świetnie, w panelu SEN jest właściwie włączona (próbowałem nawet włączać i wyłączać), no a w moim blu-rayu niestety klapa. Zawartość się wyświetla, a potem "nie masz ważnej subskrypcji".
w ogóle w filmboxie jest straszny bałagan. przemilczeć należy również jakość pozycji HD.
jak u Was wygląda film Asterix na Olimpiadzie? U mnie pokazuje, że powinien mieć 1:30h, ale jak zaczyna oglądać się to dostępne jest są tylko 42 minuty.
Batumi: "w ogóle w filmboxie jest straszny bałagan. przemilczeć należy również jakość pozycji HD."
Zażalenia należy składać u usługodawcy czyli w Filmboxie. Niestety to oni mają wpływ co i w jakiej jakości będzie udostępniane. Również brakuje mi większej ilości filmów HD.
Asterix u mnie wygląda tak samo. Pewnie są to chwilowe problemy. U mnie nie pomogło odświeżenie zawartości internetowej, czyli na 99% problem leży po stronie Filmboxa.
Podobną różnicę w jakości obrazu można znaleźć porównując pozostałe kanały. Dla mnie najlepszą ma TVN, chociaż niektóre materiały w TVP również są bardzo ładne. Cieszy mnie fakt, że w kanale YouTube większość filmów w HD wygląda na bardzo przyzwoitym poziomie.
Wiatam serdecznie. Wlaczylem usluge filmbox live w sony entertainment, nie podawalem numeru karty, Chcialbym sie dowiedziec czy po miesiacu zostanie ona zablokowana na tv czy jak.