Podziel się wrażeniami!
Telewizor ma z 2,5roku może trochę więcej od jakiegoś czasu mam irytujący problem z wifi w telewizorze.
Jak próbuję włączyć aplikację You Tube na telewizorze praktycznie za każdym razem muszę konfigurować połączenie internetowe jak w nowym telewizorze.
To znaczy włączam YT i po chwili wyskakuje konfigurator sieci i telewizor sieci nie wykrywa żadnej, muszę dać przywróć ustawienia fabryczne i dam konfiguracje od początku to wykrywa nawet sieć u sąsiada 2 klatki dalej. Jest wszystko jak trzeba YT hula można coś pooglądać. Po jakichś 2 dniach znów włączam YT i konfiguracja sieci wyskakuje po raz kolejny. Historia dokładnie taka sama telewizor nie wykrywa sieci, znów trzeba przywrócić ustawienia fabryczne żeby sieć wykrył, tylko za każdym razem wiadomo kasuje wszystkie ustawienia obrazu. Wiec robi się to uciążliwe.
Czy ktoś wie z czego może wynikać taki problem? Pół roku temu telewizor wrócił z serwisu, po nieuwzględnionej reklamacji matrycy, była podobno pełna diagnostyka zrobiona i wszystko gra, aktualizacja oprogramowania zrobiona, później ją wyłączyłem, ale problem cały czas się powtarza.
Już nie mam siły do tego telewizora koszmarnie wyglądająca matryca a teraz nie mogę korzystać z podstawowych aplikacji bo nie mam cierpliwości ani ochoty co dwa dni wprowadzać wszystkich ustawień w telewizorze.
Będę wdzięczny za pomoc czy wskazówki jak rozwiązać problem
Witam,
Jak tam z połączeniem? Czy po kablu jest ok?
Pozdrawiam
Tak od jakiegoś czasu jest w porządku. Choć zdalnie przez stronę Vectry zmieniłem kanał na nr 11 i od jakiegoś czasu działa jak trzeba zobaczymy jak długo. Oby już się nic nie działo.
Choć wcześniej był kanał 4 ustawiony więc teoretycznie też nic nie powinno się dziać.
pozdrawiam