anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem z odtwarzaniem fimów przez DLNA

piotrdy
Początkujący

problem z odtwarzaniem fimów przez DLNA

Witam
Mój Tv Sony Bravia KDL 40W5500 ma możliwość odtwarzania z sieci DLNA plików jpeg , mp3, i mpeg.
Nie ma problemów przy odtwarzaniu mp3 i obrazów.
Natomiast są problemy przy odtwarzaniu plików filmowych mpeg.

Mój telewizor umożliwia wykrywanie poprzez DLNA poniższe formaty plików video:

MPEG2_PS_SD MPEG2
MPEG2_TS_EU SD MPEG2
MPEG2_TS_EU-T SD MPEG2
MPEG2_TS_EU-ISO SD MPEG2
MPEG2_PS HD MPEG2
MPEG2_TS_EU HD MPEG2
MPEG2_TS_EU-T HD MPEG2
MPEG2 TS_EU-ISO HD MPEG2
MPEG2_TS_EU SD H.264
MPEG2_TS_EU-T SD H.264
MPEG2_TS_EU-ISO SD H.264
MPEG2_TS_EU HD H.264
MPEG2_TS_EU-T HD H.264
MPEG2_TS_EU-ISO HD H.264

Jak utworzyć taki plik w pinnacle studio 12 i 14?
Błagam o pomoc.

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Trzy pytania z mojej strony
1. Jakiego programu/serwera używasz do transmisji filmów?
2. Z jakiego formatu chcesz przerobić film?
3. Czy przerobiony film to jakiś materiał z kamery, czy coś innego (jeśli coś innego, wystarczy napisać "coś innego" i nie rozpisywać się)?

Jedna sugestia. Istnieją serwery które instalujesz na komputerze, konfigurujesz połączenie z telewizorem i ustawiasz film w jakimkolwiek formacie. Serwer "w locie" transdekoduje materiał na jeden z obsługiwanych przez telewizor. Nie musisz nic konwertować itd. Takie programy to np. PS3 Media, Wild Media Serwer. Sporo informacji i konfiguracje znajdziesz na forum. Jak masz pytania, pisz :D

Ravi-----
Początkujący

Dużo zależy od serwerów z których się korzysta, dwa takie najbardziej popularne i dające najwięcej możliwości to jak wymienił Zimny PS3 Media Server oraz Wild Media Server na temat konfiguracji tego drugiego powstał dość obszerny temat opisujący krok po kroku konfigurację i wytłumaczenie podstawowych opcji: viewtopic.php?f=68&t=5565&start=0

piotrdy
Początkujący

Zimny napisał(a):

Trzy pytania z mojej strony
1. Jakiego programu/serwera używasz do transmisji filmów?
2. Z jakiego formatu chcesz przerobić film?
3. Czy przerobiony film to jakiś materiał z kamery, czy coś innego (jeśli coś innego, wystarczy napisać "coś innego" i nie rozpisywać się)?

Jedna sugestia. Istnieją serwery które instalujesz na komputerze, konfigurujesz połączenie z telewizorem i ustawiasz film w jakimkolwiek formacie. Serwer "w locie" transdekoduje materiał na jeden z obsługiwanych przez telewizor. Nie musisz nic konwertować itd. Takie programy to np. PS3 Media, Wild Media Serwer. Sporo informacji i konfiguracje znajdziesz na forum. Jak masz pytania, pisz :D

Ja mam Windows 7 i Windows media Player 12 - serwer
film przerabiam różnie raz z mp4 raz z mpeg2
filmy ma być z kamery

Pinnacle studio służy do montażu filmów. Nie służy jako serwer. Ja chce tworzyć nim pliki mpeg2 po montażu. Nie wiem jaki tym mpeg2 wybrać by potem widział mój tv. Wybieram opcję utwórz plik (nie dysk ani taśmę) wybieram tym mpeg2 tylko, że jest dużo opcji mpeg2
załączam zrzuty ekranu Pinnacle Studio 11 i 14

Ravi-----
Początkujący

Skorzystaj z któregoś wcześniej wymienionego serwera, wtedy nie powinno być problemu- wszystko i tak na dobrą sprawę będzie transkodowane w "locie".

piotrdy
Początkujący

Witam ponownie

Ściągnąłem te programy (PS3 Media Server oraz Wild Media Server) ten pierwszy okazuje się, że jest do Play Stationa natomiast na tym drugim po męczarniach telewizor w końcu znalazł plik filmowy. Spróbowałem otworzyć plik MPEG w HD to mój TV próbuje odtwarzać ale są kwadraciki - nie jest w stanie to robić.
Czy jest w ogóle możliwość odtwarzania plików filmowych w jakości HD w ten sposób.

Czy to może być wina routera?
jaki szybki musi być router?
jak sprawdzić szybkość routera?

W Wild Media Server jest mnóstwo opcji, nie wiem, może coś trzeba poustawiać w tym programie? Nie mam pojęcia co. Może to nie wina routera?

Są jakieś inne serwery darmowe?

Uprzejmie proszę o dalszą pomoc.

Ravi-----
Początkujący

PS3 Media server nie jest stworzony tylko i wyłącznie z myślą o konsoli, da się go zastosować do telewizorów jak najbardziej i jest darmowy...

Co do Wilde Media Server masz dość obszerny temat dotyczący konfiguracji

viewtopic.php?f=222&t=5565

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

PS3 Media Serwer tylko z nazwy jest skierowany tylko do PS3. Obsługuje dużo więcej urządzeń, w tym telewizory BRAVIA. Konfigurację i odpowiedzi na pytania dotyczące szybkości łącza i PS3 MS masz tutaj:
viewtopic.php?f=230&t=7167