Podziel się wrażeniami!
Witam
Mój Tv Sony Bravia KDL 40W5500 ma możliwość odtwarzania z sieci DLNA plików jpeg , mp3, i mpeg.
Nie ma problemów przy odtwarzaniu mp3 i obrazów.
Natomiast są problemy przy odtwarzaniu plików filmowych mpeg.
Mój telewizor umożliwia wykrywanie poprzez DLNA poniższe formaty plików video:
MPEG2_PS_SD MPEG2
MPEG2_TS_EU SD MPEG2
MPEG2_TS_EU-T SD MPEG2
MPEG2_TS_EU-ISO SD MPEG2
MPEG2_PS HD MPEG2
MPEG2_TS_EU HD MPEG2
MPEG2_TS_EU-T HD MPEG2
MPEG2 TS_EU-ISO HD MPEG2
MPEG2_TS_EU SD H.264
MPEG2_TS_EU-T SD H.264
MPEG2_TS_EU-ISO SD H.264
MPEG2_TS_EU HD H.264
MPEG2_TS_EU-T HD H.264
MPEG2_TS_EU-ISO HD H.264
Jak utworzyć taki plik w pinnacle studio 12 i 14?
Błagam o pomoc.
Trzy pytania z mojej strony
1. Jakiego programu/serwera używasz do transmisji filmów?
2. Z jakiego formatu chcesz przerobić film?
3. Czy przerobiony film to jakiś materiał z kamery, czy coś innego (jeśli coś innego, wystarczy napisać "coś innego" i nie rozpisywać się)?
Jedna sugestia. Istnieją serwery które instalujesz na komputerze, konfigurujesz połączenie z telewizorem i ustawiasz film w jakimkolwiek formacie. Serwer "w locie" transdekoduje materiał na jeden z obsługiwanych przez telewizor. Nie musisz nic konwertować itd. Takie programy to np. PS3 Media, Wild Media Serwer. Sporo informacji i konfiguracje znajdziesz na forum. Jak masz pytania, pisz
Dużo zależy od serwerów z których się korzysta, dwa takie najbardziej popularne i dające najwięcej możliwości to jak wymienił Zimny PS3 Media Server oraz Wild Media Server na temat konfiguracji tego drugiego powstał dość obszerny temat opisujący krok po kroku konfigurację i wytłumaczenie podstawowych opcji: viewtopic.php?f=68&t=5565&start=0
Zimny napisał(a):
Trzy pytania z mojej strony
1. Jakiego programu/serwera używasz do transmisji filmów?
2. Z jakiego formatu chcesz przerobić film?
3. Czy przerobiony film to jakiś materiał z kamery, czy coś innego (jeśli coś innego, wystarczy napisać "coś innego" i nie rozpisywać się)?
Jedna sugestia. Istnieją serwery które instalujesz na komputerze, konfigurujesz połączenie z telewizorem i ustawiasz film w jakimkolwiek formacie. Serwer "w locie" transdekoduje materiał na jeden z obsługiwanych przez telewizor. Nie musisz nic konwertować itd. Takie programy to np. PS3 Media, Wild Media Serwer. Sporo informacji i konfiguracje znajdziesz na forum. Jak masz pytania, pisz
Skorzystaj z któregoś wcześniej wymienionego serwera, wtedy nie powinno być problemu- wszystko i tak na dobrą sprawę będzie transkodowane w "locie".
Witam ponownie
Ściągnąłem te programy (PS3 Media Server oraz Wild Media Server) ten pierwszy okazuje się, że jest do Play Stationa natomiast na tym drugim po męczarniach telewizor w końcu znalazł plik filmowy. Spróbowałem otworzyć plik MPEG w HD to mój TV próbuje odtwarzać ale są kwadraciki - nie jest w stanie to robić.
Czy jest w ogóle możliwość odtwarzania plików filmowych w jakości HD w ten sposób.
Czy to może być wina routera?
jaki szybki musi być router?
jak sprawdzić szybkość routera?
W Wild Media Server jest mnóstwo opcji, nie wiem, może coś trzeba poustawiać w tym programie? Nie mam pojęcia co. Może to nie wina routera?
Są jakieś inne serwery darmowe?
Uprzejmie proszę o dalszą pomoc.
PS3 Media server nie jest stworzony tylko i wyłącznie z myślą o konsoli, da się go zastosować do telewizorów jak najbardziej i jest darmowy...
Co do Wilde Media Server masz dość obszerny temat dotyczący konfiguracji
viewtopic.php?f=222&t=5565
PS3 Media Serwer tylko z nazwy jest skierowany tylko do PS3. Obsługuje dużo więcej urządzeń, w tym telewizory BRAVIA. Konfigurację i odpowiedzi na pytania dotyczące szybkości łącza i PS3 MS masz tutaj:
viewtopic.php?f=230&t=7167