anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z SEN co zrobić???pomocy

ROZWIĄZANE
Kamil19833
Poszukiwacz

Problem z SEN co zrobić???pomocy

Witam szukam pomocy odnośnie konfiguracji SEN, chodzi o to ze po podłaczeniu do internetu wyświetlają mi sie tylko zagraniczne serwisy, nie ma zadnego z polskich ma ktoś pomysł co z tym zrobić ??dodam ze internet w tv działa You tube przegladarka i te serwisy tez działają tyle ze tylko zagraniczne polskich brak 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Spotkałem się kiedyś z przypadkiem, kiedy telewizor będący w Polsce, odbierał treści z innego kraju. Okazało się, że to to był mieszkaniec miejscowości oddalonej parędziesiąt km od granicy niemieckiej. W tamtym przypadku pomogła zmiana dostawcy Internetu. Poprzedni przydzielał niemieckie IP:) Jeśli jesteś zagranicą, nie ma możliwości odebrania polskich treści (bynajmniej nie znam). W sumie to może pomogłaby jakaś bramka proxy z polskim IP... Ale to już skomplikowany temat. Nigdy tego nie robiłem.

Co do treści SEN, nie jest tak źle Batumi. Oczywiście, mogło być lepiej, zawsze może być lepiej - fajnie byłoby mieć Iplex, więcej darmowych VOD. Ale też niektórzy producenci nie mają nawet TVN Player. Niedługo CES 2014, liczę na jakieś nowe rozwiązania z usługach internetowych. Temat jest świetny. Możliwości i pole działania jest bardzo duże. Mam też NC+, tam jest sporo kanałów filmowych (w VOD). Jednak tak naprawdę rzadko są dodawane nowe, ciekawe pozycje filmy... Wszystko jest wałkowane w kółko. Pierw miesiąc puszczają coś np. na HBO, po tym jak już się totalnie znudzi wrzucają na HBO GO.. Bez senu. W sumie korzystam z tej usługi raz w miesiącu. Do tego na większości pozycji nie można wyłączyć polskiego tłumaczenia i włączyć napisy. Dźwięk również nie zachwyca...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9
profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

To jest ustawiane po IP. Masz polskie ip to dobierze Ci polską zawartość. Ewentualnie spróbuj odświeżyć ustawienia-sieć-odśwież zawartość internetową.

Z drugiej strony tv sony są tak samo smart jak i sony. Wieje biedą. Na ten moment tv sony są najmniej smart ze wszystkich firm.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
Zimny_
Użytkownik

Spotkałem się kiedyś z przypadkiem, kiedy telewizor będący w Polsce, odbierał treści z innego kraju. Okazało się, że to to był mieszkaniec miejscowości oddalonej parędziesiąt km od granicy niemieckiej. W tamtym przypadku pomogła zmiana dostawcy Internetu. Poprzedni przydzielał niemieckie IP:) Jeśli jesteś zagranicą, nie ma możliwości odebrania polskich treści (bynajmniej nie znam). W sumie to może pomogłaby jakaś bramka proxy z polskim IP... Ale to już skomplikowany temat. Nigdy tego nie robiłem.

Co do treści SEN, nie jest tak źle Batumi. Oczywiście, mogło być lepiej, zawsze może być lepiej - fajnie byłoby mieć Iplex, więcej darmowych VOD. Ale też niektórzy producenci nie mają nawet TVN Player. Niedługo CES 2014, liczę na jakieś nowe rozwiązania z usługach internetowych. Temat jest świetny. Możliwości i pole działania jest bardzo duże. Mam też NC+, tam jest sporo kanałów filmowych (w VOD). Jednak tak naprawdę rzadko są dodawane nowe, ciekawe pozycje filmy... Wszystko jest wałkowane w kółko. Pierw miesiąc puszczają coś np. na HBO, po tym jak już się totalnie znudzi wrzucają na HBO GO.. Bez senu. W sumie korzystam z tej usługi raz w miesiącu. Do tego na większości pozycji nie można wyłączyć polskiego tłumaczenia i włączyć napisy. Dźwięk również nie zachwyca...

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Porówbaj sobie zawartość np. w LG lub Samsungu. To co jest w Sony to nawet gorzej niż bieda :). Pomijając fakt, że tamci jednak to rozwijają, nawet w obecnych modelach. Sony nie robi nic.

ps. nie wiem czego ludzie tak bardzo chcą tego tvn playera, chętnie oddam :tongue:

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
Zimny_
Użytkownik

Tam też nie jest tak różowo jak się wydaje. Poczytaj o tym głębiej, albo sam przez dłuższy czas przetestuj. Sądzę, że jeszcze trochę czasu upłynie, zanim tego typu usługi będą spełniały w 100% oczekiwania. Przyzwyczajeni jesteśmy do Internetu, systemów operacyjnych, możliwości dostosowania aplikacji do swoich preferencji. VOD w produktach tego typu są w miarę ok, da się z nich korzystać, niektóre rozwiązania są dobre, Warto zwrócić uwagę, że to dopiero rozwija się. Nie ma jeszcze żadnych planów, co później. Jak nie było VOD w telewizorach, kinach itp. to każdy bardzo tego chciał - było oczywiste aby to mieć. Teraz mamy VOD, w takiej postaci w jakiej jest. Ale co później? VOD rozwinie się i dalej nie ma jeszcze dobrej alternatywy, celu do którego producenci będą dążyli.

Chociaż powiem Ci, że fajnie tak dla kobiet i ludzi po 40stce. Te seriale, łatwość obsługi niektórych wciągają:)

Cytat:

ps. nie wiem czego ludzie tak bardzo chcą tego tvn playera, chętnie oddam

,

Dobre, dobre:)

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

zabiorę głos i ja jako ,że trochę w tym temacie przerobiłem dla mnie to może i rzecz oczywista ,że treści są na kraj ale jak zwykle ewenement brat mieszka w Anglii ma PS3 na którym bez problemu ogląda iPla i AXN po polsku na TV już się nie da.Why ???

Kamil19833
Poszukiwacz

ip z geolokalizacji z poziomu przegladarki w tv mam polskie. mieszkam w centrum polski, wiec czemu nie widzi tych polskich serwisów,ma ktoś jakiś pomysł ??

Kamil19833
Poszukiwacz

dodam jeszcze ze rejestrowałem telewizor na stronach sony , rozrzeżone funkcjie itd. i nic to nie dało oprogramowanie mam najnowsze w tv

Kamil19833
Poszukiwacz

pomoże ktoś mądry?

zebra122
Poszukiwacz

Większość naiwniaków, którzy nabyli sony tzw. "smart" ma ten probelm, nie jesteś sam!