- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Problem z telewizją tp
Witam!
Mam pewien problem. Dostałem z tp liveboxa z dekoderem SHD85 do odbioru telewizji w technologii satelitarnej. Wszystko podłączyłem zgodnie z instrukcją. Internet w komputerze mam przez WIFI i działa dobrze. Problem pojawił się przy instalacji telewizji. Po podłączeniu dekodera z liveboxem kablem Ethernet i podpięciu do tv(posiadam 52W5500) livebox traci połączenie z internetem. Dzieje się tak, gdy telewizor jest włączony. Gdy jest wyłączony nie ma takiego problemu. Zadzwoniłem do tp i kazali mi wymienić liveboxa. Po wymianie na drugi model dalej jest to samo. Po ponownym skontaktowaniu się z tp przysłali do mnie montera, który miał mi sprawdzić linię i sprzęt. Sprawdzał połączenie na innym dekoderze i liveboxie i dalej było to samo. Na linii także nie znalazł żadnych usterek. Dekoder podłączałem do tv przez dwa różne kable HDMI i kilka scart, ale nie przynoiło to żadnych rezultatów. Monter powiedział, że sprzęt tp jest dobry a wina leży po stronie telewizora, gdyż po odłączeniu kabla HDMI lub scart lub po wyłączeniu telewizora livebox ponownie łączy się z internetem. Na szczęście miałem jeszcze drugi telewizor(CRT) i na nim telewizja działa normalnie. Monter powiedział abym zadzwonił do Sony, gdyż to wina telewizora. Do telewizora mam jeszcze podpięty dekoder PVR HD Cyfry, DVD, PlayStation i z nimi nie mam żadnego problemu. W Sony mi powiedzieli, że to nie wina telewizora, tylko livebox źle interpretuje sygnały wysyłane przez telewizor, bo gdyby telewizor był niesprawny to nie działałyby na nim inne urządzenia. Dodam, że przy podłączeniu liveboxa do gniazda lan w telewizorze, modem również traci połączenie z internetem.
Mam więc do Was pytanie co jest niesprawne telewizor czy sprzęt tp? I co mam zrobić aby w końcu działało?
Z góry dziękuję za informacje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Z Liveboxami jest bardzo różnie. Sam swego czasu miałem ten sprzęt i ciągle coś się psuło, rozłączało, brak stabilności połączenia. W konsekwencji kupiłem dobrej jakości router WiFi, i problemy zniknęły.
Wracając do opisanej sytuacji, czy możesz przesłać print screena ustawień liveboxa? Ekran połączenia LAN i połączenia Internetowego. Możesz zamazać w programie Paint swoje dane połączenia (login itp.).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Do tego co napisałem wcześniej dodam, iż DLNA działa poprawnie ale internet w tv już nie.