- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Problemy po podłączeniu Sony XH 9005 i soundbaru LG
Kilka tygodni temu kupiłem XH 9005 jako zamiennik Philipsa, który pojechał do serwisu. Posiadałem już soundbar LG SN5Y, który działał bezproblemowo z poprzednim TV. Po podłączeniu do nowego sprzętu SONY zaczęły się problemy z poprawnym odpaleniem soundbaru wraz z telewizorem. TV na przemian przełącza się raz na swoje głośniki, raz na soundbar. Na wyświetlaczu sprzętu LG widać jak przełączane są złącza ARC, OPT a czasem po prostu sam się wycisza (MUTE). Po kilku minutach grzebania w ustawieniach w TV (Bravia Sync, Audio output itp.) i resetach TV/Soundbaru sytuacja się normuje, ale po wyłączeniu TV i ponownym włączeniu cała zabawa zaczyna się od początku. System zaktualizowany, dodatkowo podłączony jest tylko Xbox SX.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wyłącz ustawienia Bravia Sync dla soundbara całkowicie, to powinno rozwiązać problem "wariowania" soundbara. Możesz jeszcze sprawdzić podłączenie na innym kablu HDMI, ewentualnie na optycznym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Całkowite wyłączenie opcji Bravia Sync skutkuje tym że nie ma dźwięku w ogóle. Przetestowałem kilka kabli HDMI, za każdym razem odpalając ponowny set up urządzeń i najlepiej się sprawdził Ultra High speed, Bravia Sync Prioritazation na Off, włączone tylko sterowanie urządzeniami gdy TV się włącza. I już myślałem że wszystko będzie cacy, TV odpalał soundbar w miarę bezproblemowo, dopóki nie podłączyłem konsoli...w tym momencie znowu się wszystko posypało. Teraz nawet kiedy Xbox jest wyłączony, ale z wpiętym kablem wszystko znowu wariuje.
Wściekły jestem że Sony/LG wciska te ich wszystkie bajery do synchronizacji z urządzeniami, które działają tylko z ich markami, a psują łączność z innymi i o tym nie informują