Podziel się wrażeniami!
Witajcie! Myślałem nad zakupem TV 3D, ale natknąłem się również na projektory 3D i teraz mam problem. Zależy mi na obrazie o wysokiej rozdzielczości i tak się zastanawiam czy czasem projektor nie zapewni mi większych wrażeń. A wy co sądzicie o projektorach 3D?
Wrażenia na pewno będę większe ale i ceny dobrych projektorów znacznie przewyższają ceny TV. Jeśli myślisz na poważnie o projektorze to musiał by on mieć dużą jasność żeby bez dodatkowego zaciemniania pomieszczenia był w miarę znośny efekt. Cenowo lepiej opłaca się nadal TV.
Co poradzić skoro marzą mi się okulary 3D na nosie, ulubiona gra lub film i wielki ekran na całą ścianę A posiada/posiadał ktoś z was projektor 3D?
Obraz z projektorów 3D znacznie odbiega jakością od tego co oferuje TV. Na razie jest przepaść jakościowa na korzyść telewizora.
Twoja wizja z tym wielkim ekranem i ulubiony filmem/grą może być realna dopiero za kilka lat.
Projektor nie jest złym pomysłem jeśli faktycznie masz odpowiednio dużo miejsca w domu. Ceny są co prawda zaporowe, ale jeśli ci to nie przeszkadza to czemu nie.
Projektor nie jest złym pomysłem jeśli faktycznie masz odpowiednio dużo miejsca w domu. Ceny są co prawda zaporowe, ale jeśli ci to nie przeszkadza to czemu nie.
Te "domowe" za kilka tyś zł można śmiało pominąć. Efekt będzie bardzo mizerny. Dobry projektor 3D kosztuje około 30 tyś o ile mnie pamięć nie myli. Sony wypada tutaj naprawdę przyzwoicie. Gdzieś trafiłem na zdjęcie salonu zaadaptowanego na kino i to własnie od Sony był projektor w tym zestawie
Czyli sugerujecie, że póki co lepiej zapomnieć o takim projektorze 3D? Wygląda na to, że projektory trójwymiarowe to kwestia nieco bardziej skomplikowana niż mogłoby mi się wydawać.
Możesz poszukać po tańszych projektorach, ale nie będzie to już to samo co w przypadku dobrego TV. Mimo to niektórym to wystarcza. Musisz pamiętać, że przy projektorze trzeba będzie bardziej ambitnie odcinać dopływ silnego światła padającego na ekran. No i okulary 3D dla projektorów z innych firm jakoś nie przemawiają do mnie. Jeden z producentów sprzedaje model który z boku wcale nie odcina światła. Wolę nawet się nie domyślać jak to działa
mam wrażenie , że Ty nie oglądałeś i nie widziałeś nowoczesnych projektorów a bazujesz na doświadczeniach sprzętu biurowego podłączanego do laptopa ...