anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Prośba o pomoc - telewizor Sony KDL 40HX-850.

ROZWIĄZANE
Slawcio.k
Nowicjusz

Prośba o pomoc - telewizor Sony KDL 40HX-850.

Dzień Dobry.

Szanowni Państwo.

Proszę o informację, pomoc w sprawie niedziałających aplikacji, które zostały zainstalowane w odbiorniku telewizyjnym wraz z oficjalnymi aktualizacjami.
Odbiornik Sony BRAVIA KDL 40-HX850 s/n 5004124 wersja oprogramowania PKG2.120EUA-0002, zakupiony 06.12.2012.
Aplikacje które nie działają to YouTube oraz przeglądarka internetowa.
Po próbie uruchomienia pojawia się komunikat informujący iż "Wyświetlanie tej strony wymaga zbyt dużo pamięci". Podczas próby wyjścia z aplikacji lub w trakcie włączania się materiałów wideo, telewizor resetuje się i powraca do trybu wyświetlania programu telewizyjnego. Brak także możliwości przesłania do telewizora materiału wideo z komputera lub z telefonu - sparowania tych urządzeń - jak to sugerował lokalny serwis Sony, gdyż telewizor pokazuje komunikat jak wyżej.
Wielokrotna próba przywrócenia urządzenia do ustawień fabrycznych, niczego nie poprawiła, nie przywróciła także do pierwszej wersji oprogramowania, na której telewizor pracował bez zarzutu. Zainstalowana aktualizacja wyłącznie pogorszyła funkcjonalność telewizora. Z przykrością obserwuję, iż telewizory konkurencji za 1500zł, pracują w w/w aplikacjach na łączu FTTH 100Mb, w Orange - bez zarzutu. Telewizor podłączony jest do sieci internet bezpośrednio do Routera w sieci FTTH 100Mb od Orange. Co jeszcze mogę zrobić aby być w pełni zadowolonym użytkownikiem, w mojej ocenie telewizora klasy wyższej średniej?

Dziękuję.
Pozdrawiam.
Sławomir Kolibski.
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Mam dla Ciebie złe wieści - niestety YouTube zniknie z modeli TV Sony z roku 2012. Więcej info znajdziesz tutaj:

http://www.sony.pl/support/pl/content/cnt-hn/prd-tvhc/YouTube-service-for-2012-TVs

Co do przeglądarki problem ten wystepuję już dość długo. Sam posiadam TV z serii HX i jestem rozczarowany jej działaniem. Jednakże odkąd mam serwer NAS podłączony przez HDMI mam Chrome, YoTube, Netflix, Spotify i aplikacje w TV przestały mieć dla mnie znaczenie. Ja TV kupowałem z myślą o dobrym obrazie i tu modele z serii HX wg mnie mają lepszy obraz od nowszych modeli w podobnej cenie. Design serii HX też nie pozostawia wiele do życzenia.

Co Ci mogę poradzić to kupić przystawkę z AndroidTV podłączaną po HDMI w której masz podobne SmartTV jak w nowych modelach TV Sony z AndroidTV.

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Mam dla Ciebie złe wieści - niestety YouTube zniknie z modeli TV Sony z roku 2012. Więcej info znajdziesz tutaj:

http://www.sony.pl/support/pl/content/cnt-hn/prd-tvhc/YouTube-service-for-2012-TVs

Co do przeglądarki problem ten wystepuję już dość długo. Sam posiadam TV z serii HX i jestem rozczarowany jej działaniem. Jednakże odkąd mam serwer NAS podłączony przez HDMI mam Chrome, YoTube, Netflix, Spotify i aplikacje w TV przestały mieć dla mnie znaczenie. Ja TV kupowałem z myślą o dobrym obrazie i tu modele z serii HX wg mnie mają lepszy obraz od nowszych modeli w podobnej cenie. Design serii HX też nie pozostawia wiele do życzenia.

Co Ci mogę poradzić to kupić przystawkę z AndroidTV podłączaną po HDMI w której masz podobne SmartTV jak w nowych modelach TV Sony z AndroidTV.

Pozdrawiam