Podziel się wrażeniami!
Czy u Was odtwarza się to płynnie, bo u mnie nie?
Plik
http://sendfile.es/pokaz/667470---5uja.html
Format : Matroska Wersja formatu : Version 2 Rozmiar pliku : 296 MB Czas trwania : 23 min. Całkowita przepływność bitów : 1.760 Kb/s Zdekodowana data : UTC 2011-08-17 06:28:48 Aplikacja zapisująca : mkvmerge v3.0.0 ('Hang up your Hang-Ups') built on Jan 2 2010 12:56:26 Biblioteka zapisująca : libebml v0.7.8 + libmatroska v0.8.1 Attachments : BellGothicStd-Bold.otf Wideo ID : 2 Format : AVC Format/Informacja : Advanced Video Codec Profil formatu : High 10@L5 Ustawienia formatu, CABAC : Tak Ustawienia formatu, poklatkowy : 16 klatek ID kodeka : V_MPEG4/ISO/AVC Czas trwania : 23 min. Szerokość : 1.280 pikseli Wysokość : 720 pikseli Proporcje obrazu : 16:9 Tryb wyświetlania klatek : Stały Szybkość wyświetlania klatek : 23,976 (24000/1001) kl/s ColorSpace : YUV ChromaSubsampling : 4:2:0 BitDepth/String : 10 bitów Rodzaj skanu : Progresywny Biblioteka zapisująca : x264 core 116 r2057+604 5ec0ca0 Audio ID : 1 Format : AAC Format/Informacja : Advanced Audio Codec Profil formatu : LC ID kodeka : A_AAC Czas trwania : 23 min. Kanały : 2 kanały Rozmieszczenie kanałów : Front: L R Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz Szybkość wyświetlania klatek : 46,875 kl/s (1024 spf) Język : Angielski Default : Tak Forced : Nie Tekst ID : 3 Format : ASS ID kodeka : S_TEXT/ASS ID kodeka/Informacja : Advanced Sub Station Alpha Default : Tak Forced : Nie
Witamy
sprawę przekazaliśmy już do naszego supportu. Postaramy się czym prędzej coś podpowiedzieć.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Również pobrałem i sprawdziłem,na komp jakoś chodzi ale na tv klapa.Myślę że to wina pliku. Dokładnie na tv działa video i audio ale strasznie tnie,pikseloza video. audio przesunięte. Też mam duże pliki i chodzą idealnie na tv, nawet mam taki co na Windows7 i LG TV nie działa audio a na Sony TV jest malinowo(Kodi).
ok dzięki, myślę że to nie wina pliku, ale profilu kodowania (Profil formatu: High 10@L5) - mocno skompresowane połączonego jeszcze z czymś, co powoduję że nie można tego normalnie obejrzeć na TV. Taka mnie naszła myśl po tym jak sprawdziłem, że wcześniejsze cześci są kodowane w innym profilu (chyba @4.x).
Tym nie mniej dzięki, fajnie że ktoś u siebie sprawdził i potwierdził.
Wogóle muszę poszukać jakiejś paczki testowej krótkich filmików do testowania i odtwarzania materiałów skompresowanych w różnych profilach/ustawieniach. Może ktoś już coś takiego zrobił; jak nie to sam porobię 30s filmiki.