- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Przeglądarka Opera w KDL-40EX720
Jestem od 3 dni zadowolonym użytkownikiem KDL-40EX720, powoli rozgryzam jego funkcje, nie mogę tylko znaleźć obiecywanej przeglądarki internetowej Opera, cytuję informację Firmy Sony z Forum - " - Przeglądanie zasobów Internetu na ekranie telewizora - Odwiedzanie ulubionych stron www i przeszukiwanie Internetu przy użyciu przeglądarki Opera (bez możliwości wyświetlania osadzonych filmów) " W aplikacjach ani widgetach jej nie ma. Proszę o podpowiedź - Janusz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Powinna być w Aplikacjach. Masz Skypa? Jeżeli nie to zrób aktualizację oprogramowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
I jak zrobiłeś aktualizację tak jak radził kolega? Wszystko jest już w porządku, działa przeglądarka? Jeśli tak to podziel się wrażeniami z użytkowania, bo wiele osób jest ciekawych jak w praktyce korzysta się z Internetu w TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Aktualizację telewizora przez internet zrobiłem, mam najnowszą wersję oprogramowania.
W menu jest bezpośredni dostęp do Skypa, Twittera, Facebooka. Jest również przeglądarka internetowa ale nie ma ona żadnej konkretnej nazwy. Po włączeniu ładuje się strona startowa Sony-Europe i wydaje mi się że strony startowej nie da się zmienić na inną. Możemy oczywiście wpisać w oknie adresu dowolny adres URL i przeglądać strony ale posługiwanie się pilotem telewizora w tym celu to katorga. Na szczęście można dodać stronę do zakładek i uniknąć na przyszłość wklepywania z pilota. Ja jedna oczekiwałem obiecanej przeglądarki Opera, bo jest to doskonałe narzędzie, mam ją nawet w telefonie Nokia N8 i działa wspaniale. A przeglądarka w moim telewizorze TO NIE JEST Opera, nie ma takiego logo i tak się ma do Opery jak nasza szkapa do konia wyścigowego. Może któraś kolejna aktualizacja oprogramowania będzie zawierać Operę. A może ja czegoś nie umiem znaleźć. Liczę na pomoc na tym forum.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To co znalazłeś to właśnie jest Opera. Na razie wygląda niepozornie ale sądzę, że jej możliwości będą sukcesywnie rozbudowywane. Opera dla urządzeń mobilnych też nie była od razu wersją którą możemy posługiwać się dzisiaj.
Pozdrawiam
cogito