Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam problem z dzwiękiem w filmach w formacie MKV. Mam PS3 1.20.400 + KDL40W4720.
Wcześniej miałem PS3 w wersji 1.11.369 i folmy chodziły ok. Niestety po zainstalowaniu aktualizacji Java server przestał działać więc przesiadłem się na wersję 1.20.400 i jest problem z rozjeżdżaniem się dzwięku w filmach MKV. Przy odtwarzaniu avi wszystko jest ok.
Proszę o radę co najlepiej zrobić.
Dzięki za screeny jednak nie rozwiązało to problemu. Już nie raz próbowałem z różnymi ustawieniami i codekami K-litle. Dzwięk w niektórych filmach mkv rozjeżdża się.
Nie jest to w każdym filmie. Tylko w niektórych. Ma kompie jest ok natomiast na TV dźwięk nie zgadza się z wideo.
A próbowałeś połączeniem bezpośrednim pod telewizor (z wyłączeniem routera)? Wczoraj kombinowałem przez parę godzin różne warianty i za każdym razem było ok. Jedynie zaczęły pojawiać się problemy w momencie zmniejszenia prędkości połączenia. Na stronie głównej programu napisana jest prędkość z jaką łączy się komputer z telewizorem. Skoro nie zależy od samych ustawień w programie, można poszukać innej przyczyny.
Właśnie próbowałem różnych konfiguracji połączenia. Nie jest to problem z prędkością transmisji.
Możesz powiedzieć jakie masz kodeki (dokładną wersję)?? A może być to wina filmu?? Chociaż na laptopie chodzi ok.
Mam zestaw kodeków K-lite Codek Pack 6.2.0. Ale działało już na wcześniejszych. Wina filmu raczej nie. Sama technologia DLNA czy wina telewizora też nie. To musi być coś z komputerem. Jeśli nie oprogramowanie i nie prędkość, to może wydajność. Transkodowanie filmu z formatu mkv na kompatybilny z telewizorem wymaga trochę mocy. Do tego wszystko w czasie rzeczywistym.. Ciekawe, czy na innym komputerze by działało...