anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Raz odtwarzam film 3D innym razem NIE

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Kamil-L
Poszukiwacz

Raz odtwarzam film 3D innym razem NIE

Witam

Jak w temacie , raz ogladam film 3D innym razem nie mogę uruchomić. Gdzie mogę robić błąd ?

Telewizor informuje , ze wykrył sygnal 3D . Blu ray 3D wraz z płytą jest właczony.  Okulary są zarejestrowane . Obraz na telewizorze , widać , ze jest przesuniety i po założeniu okularów nie mam efektu 3D. Może , ktoś spotkał sie z tym problemem ?.

Kamil

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
Kamil-L
Poszukiwacz

Witam

Sprawa rozwiązana , oddano mi w markecie "nie dla idiotów" pieniądze  za 2 szt. okularów 3D Samsung 

które zaproponowano  przy zakupie telewizora i odtwarzacza , twierdząc , że to wszystko jedno .

Serwisant Sony stwierdził , że do mojego telewizora okulary 3D muszą być  firmy Sony

typu TDG -BT500A - cena 1 szt. 249 zł. Zakupiłem je i teraz jest wszystko oky.

Wniosek - kupuj sprzęt Sony w autoryzowanym sklepie Sony  . 

Pozdrawiam

Kamil

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Napisz jaki model TV.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Kamil-L
Poszukiwacz

Witaj , podaje cały sprzęt :

Telewizor Sony bravia - model KDL43W805C

Odtwarzacz Sony blu-ray 3D - model BDP-S5500

Okulary Samsung 3D Active - model SSG-5100GB

Płyta  blu-ray 3D

Myślę , ze są dwie możliwości :

1. Albo cos się zepsuło w sprzęcie i trzeba reklamować.

2. Albo nie umie ustawić sprzętu do odtwarzania filmu.

Muszę przyznac , że robilem wiele prób odtwarzania filmu i nadal NIC.

Pozdrawiam

Kamil

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Proszę skontaktuj się z linią wsparcia technicznego Sony celem indywidualnego zbadania sprawy. Telefon: 801 382 462 E-mail: customersupport.pl@eu.Sony.com Linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Witaj, 

Sprawdzałeś, czy problem dotyczy tylko niektórych płyt? Czy problem występuję też w innych źródłach np. telewizji? 

Pozdrawiam, 

Barbara_K

profile.country.PL.title
Kamil-L
Poszukiwacz

Witaj

Muszę przyznać , że mam tylko jedną płytę 3D "Alicja w krainie czarów" . Kupilem ostatnio sprzet i sprawdzam jak się sprawuje. Nawet nie wiem gdzie jest żródło 3D w telewizji . :slight_smile: Mam kablówkę UPC , ale gdzie to szukać :thinking: , to może podpowiesz ? , bo faktycznie możesz mieć rację.

Pozdrawiam

Kamil

profile.country.PL.title
Kamil-L
Poszukiwacz

Witam

Sprawa rozwiązana , oddano mi w markecie "nie dla idiotów" pieniądze  za 2 szt. okularów 3D Samsung 

które zaproponowano  przy zakupie telewizora i odtwarzacza , twierdząc , że to wszystko jedno .

Serwisant Sony stwierdził , że do mojego telewizora okulary 3D muszą być  firmy Sony

typu TDG -BT500A - cena 1 szt. 249 zł. Zakupiłem je i teraz jest wszystko oky.

Wniosek - kupuj sprzęt Sony w autoryzowanym sklepie Sony  . 

Pozdrawiam

Kamil

Christtopher
Poszukiwacz

Witam. Jesli moge sie podpiac. Kdl55w807c samsungi nie dzialaly wcale, odeslane, przedwczoraj przyszly zamienniki tdg5100gb i na pierwszy rzut oka ok. Filmy testowe z youtuba rewela glebia, filmy na hdd kilka nie dziala z powodu efektu zamiany obrazu prawy na lewy. Okulary do gory nogami ok. Myslalem ze tylko HALF-SBS ale trafil sie tez niedzialajacy HALF-OU . Niestety po chwili ogladania okazuje sie, ze drugi plan obrazu w kazdym filmie rozchodzi sie jakby nie bylo obrazu w okularach 3d, z przodu rewela . Poprostu nie ogarniam tego. Albo zamienniki sa kijowe i trzeba w salonie sony oryginaly kupic albo format nie pasi , wszystkie filmy mam 1080 p HALF-Ou x264  Hd-Rip.mkv jakos tak bo teraz z pracy pisze. Moze ktos orientuje sie bo juz slyszalem wiele opcji, czy ten tv wogole ma 3d czy to tylko sciema. Mam pasywnego Panasonica 3d smart viera i menu opcji 3d w nim mnie kladzie na kolana. Tu nie ma nawet funkcji zamien obraz prawy na lewy. Prosze o pomoc bo juz kolejne okulary odsylam do sprzedawcow

profile.country.PL.title
loco65
Użytkownik

Miałem podobne objawy. Filmy 3D z sieci i z satelity były bez zarzutu, natomiast z plików odtwarzanych w sieci lub z usb drugi plan jakby rozjechany, bez efektu 3D. Blu ray nie sprawdzałem. Pomogło dopiero przywrócenie ustawień fabrycznych telewizora. Może to jest to...

(KDL-50W808C, okulary: sony TDG-BT500a i samsung SSG-5100GB)

Christtopher
Poszukiwacz

Niestety ustawienia fabryczne pomogly jedynie , ze format 3d sam sie wlaczal. Przedtem byly dwa obrazy az do zmiany recznie. Zauwazylem tez problem z napisami. Sa zawsze podwojne . Masakra jakas z tym telewizorem. Chyba oddam do serwisu niech oni sie martwia. A jesli nie naprawia no to zwrot kasy albo nowy tv.