Podziel się wrażeniami!
Podczas odtwarzania filmów gdy jest moment ciszy obraz robi się ciemnieszy, obraz rozjaśnia się momentalnie gdy głos aktora lub otoczenia wraca.
Można to gdzieś w ustawieniach obrazu wyłaczyć?
Czujnik światła nie ma nic do tego, jest wyłączony.
KDL-43W755C
Soft 3.317 - na poprzednich było tak samo.
Cześć!
Czy można prosić choć o podanie jakiego modelu problem dotyczy?
W ten sposób będzie łatwiej pomóc
Pozdrowienia!
Nigdy nie utożsamiałem tego z dźwiękiem ale rzeczywiście tak może być. Są rzeczywiście czasami takie sceny w filmach, kiedy następuje ściemnienie obrazu a za chwilę powrót do normalnej jasności. Również mam wyłączony czujnik, ale może coś jeszcze jest - jakieś dynamiczne dostosowanie kontrastu czy jasności ??. Dziwna sprawa.
Mam to samo 😞 model KDL-43W809C
KDL-43W755C
Soft 3.317 - na poprzednich było tak samo.
Na początku myślałem, że to wina filmu. Jednak tak samo było na innych.
Jak będę w domu ( około 17) to sprawdzę jak dokładnie nazywa się opcja, ale chodzi o zaawansowane zwiększanie kontrastu.
Wystraczy wyłączyć to w opcjach obrazu i nie będzie ściemniania i rozjaśniania.
Edit: Action menu - obraz - ustawienia zaawansowane - zaawansowane zwiekszanie kontrastu - ustawic wył.
Potestujcie i zobaczcie czy jest ok.
Jeżeli połączono opcję dynamicznej zmiany kontrastu przy braku dźwięku czy ciszy to jestem pod wrażeniem, że ktoś to tak połączył...
HCtomi mają fantazje 🙂 , co do ścieżki ustawień to prawidłowa forma, ale trzeba pamiętać że tv ma dwutorowe ustawienia kanałów i aplikacji. Taka ścieżka przez AM dotyczy tego kanału TYLKO, jak ustawiamy funkcje globalnie dla całego tv to z menu i na dole USTAWIENIA.
Lajam. napisali:... Czy można prosić choć o podanie jakiego modelu problem dotyczy?
W ten sposób będzie łatwiej pomóc
Jest na dole pytania głównego. NIe widzę żeby było edytowane.
ja mam to w TV z serii 809C, na górze było napisane także o KDL-50W755C więc generalnie chodzi o Android TV seria C z 2015r. Problem był też we wcześniejszych wersjach softu...