Podziel się wrażeniami!
Gdzieś na jakimś forum zobaczyłem wzmiankę o tej serii. Na stronie soniaka zobaczyłem, że są dwa modele 40 i 46 cali. W opisie nie zobaczyłem większej różnicy niż w W5500 a niby jest bardziej energooszczędny.
Moje pytanie dotyczy podświetlenia w tej serii czyli HCFL czy może ktoś widział jak się sprawuje i jakie są tego plusy i minusy w porównaniu do CCFL i czy naprawdę można na nim oszczędzić trochę energii. :smileyugeek: 
ruti napisał(a):
Czasem zdarza nam się zgubić instrukcje obsługi do telewizora a jest ona nam niezbędna tu i teraz. W WE5E mamy ją na ekranie telewizora:)
czyli oszczędza się na nim bez dwóch zdań z tego co piszę ruti (proszę darować sobie tego Pana bo na to trzeba mieć wygląd i pieniądze )
ale jak on się ma do serii W5500 bo chyba to najpopularniejszy Sony
i jeszcze jedno co do "sensora obecności" bo nie mam już 5 lat i umiem wysiedzieć w jednej pozycji więcej niż 10 minut czy nie będzie takiej opcji, że w trakcje filmu wyłączy mi się telewizor jak znając życie w najbardziej ciekawej scenie (zapewne jest możliwość wyłączenia tej opcji)
ruti napisał(a):
Czasem zdarza nam się zgubić instrukcje obsługi do telewizora a jest ona nam niezbędna tu i teraz. W WE5E mamy ją na ekranie telewizora:)
Dla zainteresowanych. Na stronach
http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/televisions/plasma-and-lcd-tvs/sony-kdl-40we5-597401/review
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/05/05/Sony-Bravia-KDL-40WE5-40in-LCD-TV/p1
można znaleźć wyniki testów tego telewizora.
Po poście spolak-a chyba wszystko się wyjaśniło. Zużycie prądu w testach to około 90W podczas używania, wiem, że na stronie napisali 88 do 130, zależy od wykorzystywania, ale mi szczęka trochę opada. Patrząc, że jest to 40 cali ma BE3, 4 HDMI czy Motionflow 100Hz to czapki z głów. Dobry i tani co czyni go według mnie bardzo interesującym kąskiem a do tego może być i czarna wersja no i jest git
Wiesz wszystko trzeba przekalkulować bo jednak WE5W kosztuje powiedzmy ten 1000zł więcej od w5500, z drugiej strony telewizory z białą obudową zawsze były droższe i dochodzą funkcje oszczędzania energii co przy powiedzmy 5 latach użytkowania może dać niezłe oszczędności (tylko czy aż takie).
A skąd wiadomość, że będzie wersja w czarnej obudowie?
Razak napisał(a):
A skąd wiadomość, że będzie wersja w czarnej obudowie?
Faktycznie jest. Cena wyższa niż W5500. Szkoda, że nie ma żadnych testów tego modelu. Poniżej wstawiam zdjęcia tego modelu z czarną obudową. Jest sporo tego w necie, jak kogoś interesuje, to niech wpisze w google.
Zimny napisał(a):
Faktycznie jest. Cena wyższa niż W5500. Szkoda, że nie ma żadnych testów tego modelu. .