Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich posiadaczy bravii. Mam takie małe pytanko. Czy są jakies skiny/ slórki do menu bravii?? bo te fabryczne wyglądają lekko beznadziejnie:( A co do jakosći obrazu UPC: Instaluje dzinnie z 4 dekodery cyfrowe dla UPC i z mojego doświadczenia wynika ze na zadnym jeszcze telewizorze LCD nie uwazałem zeby ten obraz był duzo łądniejszy niz na zwykłej telewizjii kablowej. Nie mówie ze jakośc nie jest lepsza ale nie jest to HD albo blue-ray. Na dekoderze HD od UPC szczególenie national geografic i polsat sport obraz na brawiach ( głownie ludzie posiadają z serii włąśnie W) obraz powala na kolana. Prosze o info odnośnie skinów.
chodzi ci o menu zwane XMB, to takie krzyżowe? Jeśli o to to raczej nie ma możliwości zmiany. Z takich powierzchownych zmian, to dograć możesz obrazki do galerii (gdzieś na stronie Sony masz do pobrania zdjęcia z najnowszej Grand Press Photo zdaje się), ale menu to nie sądzę.
A swoją drogą, to żeś trochę przywalił Sony
, bo oni montują teraz te manu we wszytskich urządzeniach (PS3, odtwarzacze BD, telewizory) i jakby nie patrzeć chyba są zadowoleni z tego rozwiązaniaJagiel88 napisał(a):
fabryczne wyglądają lekko beznadziejnie:(
Kurcze, to jest najprostsze menu jakie widziałem! Wszystko masz intuicyjnie, do każdej opcji masz grafikę mówiącą o tym, co to jest za funkcja, sterowanie proste.. Fakt, trzeba sie przyzwyczaić, ale później jest już super. Fakt, że w BR jest podobne, też sporo ułatwia, nie trzeba się "przestawiać".
Odbiegając trochę od tematu, najgorsze menu jakie widziałem, było już w starym dvd niemieckiej produkcji. Nie będę mówił nazwy, nie chcę odstraszać, ale żeby ustawić dźwięk, czy obraz, murowane parę minut zabawy. W dodatku wszystkie ustawienia, razem z językiem resetowały się po wyłączeniu dvd. To był koszmar...
nie mówie chłopcy ze to menu nie jest inruicyjne tylko te kolory i te czcionki w ciemno szaro-brązowej(nie wiem co to za kolor) ramce nie podoba mi sie:( do ps3 są inne skiny menu wiec pomyslałem ze do Bravii tez będa:(