Podziel się wrażeniami!
Prosiłbym o jasną odpowiedź - czy w tv sony mimo, że mają bluetooth nie ma możliwości skorzystania ze słuchawek bluetooth? Czemu pytam - mam 2 pary słuchawek bluetooth, działających z 5-6 letnim tv lg z funkcją buletooth bez problemu ale niedziałających z sony bravia (KDL-50x815B). Pani z infolini poinformowała mnie, że tv sony nie współpracują z tego typu słuchawkami bo bluetooth jest jednostronny? To jak mam wykorzystać ten bluetooth? A swoją drogą nigdzie nie znalazłem ostrzeżenia, że słuchawek akurat ten "dziwny jakiś" bluetooth nie obsługuje - a to przecież Sony a nie tv "no name".
Witam,
To może ja coś powiem w tej kkwestii. Wystarczy zakup transmitera BT (np. Avantree) który podłączamy do wyjścia słuchawkowego lub wyjścia audio TV w zależności od modelu TV. Ja z takiego rozwiązania korzystam z TV innej marki Trzeba pamiętać, że nadajniki mają swój akumulator czyli trzeba je ładować. Tu mamy dwa rozwiązania albo zasilacz albo wykorzystać gniazdo USB TV. Przy zakupie transmitera proponuję wybrać te z technologią apt-X Low Latency. Wówczas mamy najmniejsze opóźnienie dźwięku.Aby skorzystać z apt-X trzeba mieć też słuchawki z tą technologią. Niemniej jednak dowlone słuchawki będą działać. Są transmitery które pozwalają na podłączenie 2 par słuchawek.
Pozdrawiam
Czy któryś z użytkowników tv sony posiada wyzej opisany adapter i działa >??
Witam,
Nie ma znaczenia jakiej firmy jest TV. Wystarczy, że posiada wyjście słuchawkowe lub liniowe wyjście audio.
Pozdrawiam
miałem adaptery firmy Sennheiser 2 rozne sztuki mam tez super sluchawki ale z tv to nie hula ...
Jeszcze drzecie koty o to? 🙂 Dla mnie wtopa straszna. Tv za parę tys plus słuchawki tej samej firmy za ponad tys i.... Lipa. Pewnie w Japonii nie do pomyślenia,ale to pl.
Inna beczka- czy ktoś miał w pudełku obok pilota w Polsce dodane IR blaster?
Witam,
ArcziBaldd napisz jaki model adaptera miałeś. W jaki sposób był podłączany do TV. Jeśli wpiany na USB to nie będzie działał.
Pozdrawiam
Tak na usb modeli nie pamiętam ale chyba wyzwj sa napisane
Witam,
Tak jak napisałem adaptery podłączane pod USB nie będą działać.
Pozdrawiam
Witaj "Martbis". U mnie nie było IR Blaster.
A tak, a^propos wypowiedzi powyżej. Panowie polecają zakup dodatkowych gadżetów w celu poprawienia tego co spieprzyło SONY. No super fajne podejście!. Żeby choć minimalnie (bo tylko do słuchawek) skorzystać z bluetooth-a, trzeba dokupić odpowiedni transmiter. Żeby włączyć tryb 3D w dowolnym momencie, trzeba zakupić smartfon (jeśli ktoś nie ma) i wgrać na nim odpowiednią aplikację. Żeby nagrać na HDD coś z telewizji, trzeba założyć antenę do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej. Itd, itp.....No po prostu kuźwa - paranoja!
Różnica pomiędzy sony a np. Samsungiem jest właśnie taka, że jak Samsung podaje, że jest bluetooth to nie muszę studiować instrukcji aby się upewnić czy aby na pewno będzie współpracował ze słuchawkami a w sony to trzeba sobie doczytać ponieważ albo bluetooth wykastrowany albo ograniczenia w nagrywaniu albo ograniczenia w odtwarzaniu itp. itd.