- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
słuchawki bluetooth a tv sony
Prosiłbym o jasną odpowiedź - czy w tv sony mimo, że mają bluetooth nie ma możliwości skorzystania ze słuchawek bluetooth? Czemu pytam - mam 2 pary słuchawek bluetooth, działających z 5-6 letnim tv lg z funkcją buletooth bez problemu ale niedziałających z sony bravia (KDL-50x815B). Pani z infolini poinformowała mnie, że tv sony nie współpracują z tego typu słuchawkami bo bluetooth jest jednostronny? To jak mam wykorzystać ten bluetooth? A swoją drogą nigdzie nie znalazłem ostrzeżenia, że słuchawek akurat ten "dziwny jakiś" bluetooth nie obsługuje - a to przecież Sony a nie tv "no name".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
To może ja coś powiem w tej kkwestii. Wystarczy zakup transmitera BT (np. Avantree) który podłączamy do wyjścia słuchawkowego lub wyjścia audio TV w zależności od modelu TV. Ja z takiego rozwiązania korzystam z TV innej marki Trzeba pamiętać, że nadajniki mają swój akumulator czyli trzeba je ładować. Tu mamy dwa rozwiązania albo zasilacz albo wykorzystać gniazdo USB TV. Przy zakupie transmitera proponuję wybrać te z technologią apt-X Low Latency. Wówczas mamy najmniejsze opóźnienie dźwięku.Aby skorzystać z apt-X trzeba mieć też słuchawki z tą technologią. Niemniej jednak dowlone słuchawki będą działać. Są transmitery które pozwalają na podłączenie 2 par słuchawek.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy któryś z użytkowników tv sony posiada wyzej opisany adapter i działa >??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Nie ma znaczenia jakiej firmy jest TV. Wystarczy, że posiada wyjście słuchawkowe lub liniowe wyjście audio.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
miałem adaptery firmy Sennheiser 2 rozne sztuki mam tez super sluchawki ale z tv to nie hula ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeszcze drzecie koty o to? 🙂 Dla mnie wtopa straszna. Tv za parę tys plus słuchawki tej samej firmy za ponad tys i.... Lipa. Pewnie w Japonii nie do pomyślenia,ale to pl.
Inna beczka- czy ktoś miał w pudełku obok pilota w Polsce dodane IR blaster?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
ArcziBaldd napisz jaki model adaptera miałeś. W jaki sposób był podłączany do TV. Jeśli wpiany na USB to nie będzie działał.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak na usb modeli nie pamiętam ale chyba wyzwj sa napisane
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Tak jak napisałem adaptery podłączane pod USB nie będą działać.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj "Martbis". U mnie nie było IR Blaster.
A tak, a^propos wypowiedzi powyżej. Panowie polecają zakup dodatkowych gadżetów w celu poprawienia tego co spieprzyło SONY. No super fajne podejście!. Żeby choć minimalnie (bo tylko do słuchawek) skorzystać z bluetooth-a, trzeba dokupić odpowiedni transmiter. Żeby włączyć tryb 3D w dowolnym momencie, trzeba zakupić smartfon (jeśli ktoś nie ma) i wgrać na nim odpowiednią aplikację. Żeby nagrać na HDD coś z telewizji, trzeba założyć antenę do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej. Itd, itp.....No po prostu kuźwa - paranoja!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Różnica pomiędzy sony a np. Samsungiem jest właśnie taka, że jak Samsung podaje, że jest bluetooth to nie muszę studiować instrukcji aby się upewnić czy aby na pewno będzie współpracował ze słuchawkami a w sony to trzeba sobie doczytać ponieważ albo bluetooth wykastrowany albo ograniczenia w nagrywaniu albo ograniczenia w odtwarzaniu itp. itd.