Podziel się wrażeniami!
Witam,
Czy ktoś wie dlaczego nie mogę połączyć przez kabel HDMI SONY 40S4000 ze sprzętem audio - Harman/Kardon 350HS? Próbowałem na różne sposoby i nic.. Jedynie poprzez łącze SCART te dwa urządzenia współgrają ze sobą. Po podłączeniu przez kabel HDMI, SONY nie widzi Harmana - jakby go w ogóle nie było.. Ale przecież on jest i ma się dobrze.. Do połączenia używam kabla HDMI made by HARMAN KARDON. Z instrukcji do HARMANA w języku engielskim niewiele wynika.. Albo mój angielski jest zbyt słaby.. Coś mi się obiło o oczy że trzeba jeszcze podłączyć jakiś kabel, oprócz tego HDMI... Ale to by było bez sensu, przecież kabel HDMI powinien transmitować wszystko... A może się myle?
Proszę o pomoc..
--
mtkw
podłączenie samego amplitunera do tv nic nie daje... jakiego efektu pan oczekiwał po podłączeniu? menu na telewizorze? żeby był głos z kina domowego należy podłączyć telewizor do kina domowego za pomocą kabla optycznego (w pana przypadku zwykłe cinche)
pozdrawiam
Witam,
Jakiego efektu oczekiwałem? No właśnie takiego w postaci menu w tv, możliwości oglądania filmów z dvd, oraz dźwięku z tv poprzez głośniki systemu audio..
Myślałem, że łącze HDMI załatwi mi moje oczekiwania, ale jeśli Pan mówi, że potrzebuje dodatkowo łącze optyczne, to ja Panu wierze. Postaram się o takie i dam znać czy w pełni rozwiązało to mój problem.
Dzięki i pozdrawiam!