anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY 55XF8596 problem z ekranem

profile.country.PL.title
lirus123
Nowicjusz

SONY 55XF8596 problem z ekranem

Witam

W czwartek 24.02 odebrałem TV Sony KD 55XF8596. Obraz rewelacyjny, kolory genialne i czerń pomimo tego że nie jest to OLED też jest super. Niestety przy szybszych ujęciach ( NETFLIX, HBO GO i Youtube ) obraz dookoła obiektu na który jest na głównym planie jest tak dziwnie rozmazywany. Nie wiem czym to może być spowodowane. Przy wolnych ujęciach i nawet wielu szczegółach na ekranie wszystko jest ok ale jak np. przesuwa się cały obraz a na środku ktoś biegnie i teoretycznie na nim powinna być skupiona cała ostrość to dookoła tej postaci jest zakłamane zamazywnie które strasznie denerwuje. Czy może mi ktoś pomóc o co w tym chodzi? Zaznaczę że wszystkie ustawienia już próbowałem zmienić i nic nie pomogło...

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@lirus123  przekazałem Twój problem do supportu. Jak będzie odpowiedź dam znać.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Support pisze:

Zalecałbym sprawdzenie, jak będzie się prezentowała kwestia ostrości obrazu w przypadku zmiany trybu Motionflow, którą można dokonać przy użyciu funkcji: MENU (Home) - Ustawienia - Ekran - Obraz - Ustwienia zaawansowane - Ruch - Motionflow. Sugerowałbym wypróbowanie wszystkich dostępnych trybów (włącznie z wyłączonym). W przypadku, gdy niedogodność będzie występowała również po wypróbowaniu wszystkich zmian ustawień Motionflow, zalecałbym przywrócenie ustawień fabrycznych.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
skarp73
Poszukiwacz

Przeprowadź kalibrację swojego tv dostępną na stronie rtings.com