Podziel się wrażeniami!
Witam
Zakupiliśmy w ostatnim czasie telewizor Sony Bravia i gdy w Menu spróbuję połączyć się przez wifi, to dostaję informację, że nei wykryto urządzenia obsługującego wifi.
Czy w takim razie muszę kupić kartę sieciową pod USB obsługującą WiFi?
Czy każda taka karta będzie działać?
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj, z tego co doczytałem w instrukcji... to tv wymaga Sony UWA-BR100 żeby móc korzystać z internetu wi-fi.
Witaj, jaki model telewizora posiadasz? Jeśli dobrze rozumiem telewizor posiada moduł wi-fi tylko nie widzi wi-fi Twojego internetu (podaj też model urządzenia z którego masz udostępniany internet).
Poniżej cytat z Sony Support e-mail. U mnie pomogło.
"Jeżeli chodzi o problem z niewidoczną siecią bezprzewodową to proszę sprawdzić ustawienia routera. Żeby sieć była widoczna przez telewizor router musi być ustawiony na kanał 1, 6 lub 11. Kanały 12, 13 oraz domyślny mogą powodować, że sieć nie jest widoczna przez telewizor."
Dziękuję bardzo za odpowiedź
Telewizor to Sony Bravia EX52 wersja 37-calowa.
Router to Livebox 2.0 z Orange, ale chyba to nie jest ważne, bo chodzi o to, że gdy wejdę w ustawienia sieci bezprzewodowej to dostaję komunikat:
Nie znaleziono bezprzewodowego urządzenia USB. Włóż zgodne urządzenie bezprzewodowe do portu USB telewizora i spróvuj ponownie ..."
Czyli po prostu trzeba to urządzenie dokupić i się zastanawiam czy jakakolwiek karta sieciowa usb WiFi da radę, czy trzeba zakupić coś dedykowanego dla Sony?
Witam,
Tak jak napisał pawelszymanski6 aby skorzystać z WiFi do TV trzeba dokupić Sony UWA-BR100 lub kupić Access Point z funkcją Client i podłączyć go przewdowo z TV.
Pozdrawiam
Interesuje mnie telewizor, który będzie służył do wyświetlania stron internetowych (coś takiego jak iCinga). Oczywiście wiem- TV to nie komputer i nie osiągnę takiej samej wydajności, lecz interesuje mnie, na jakie parametry TV powinienem zwrócić szczególną uwagę? Wbudowana karta sieciowa? W specyfikacjach zazwyczaj brakuje tej informacji.