Podziel się wrażeniami!
Telewizor Sony BRAVIA KD-43XF7005 kupiony dwa miesiące temu i zaczęły się problemy z zawieszaniem TV
Problem polega na tym że pilot nie reaguje na przełączanie
Czy da się Coś z tym zrobić? Ma ktoś na to sposób?
Witam,
przede wszystkim zacznij od wymiany baterii w pilocie i pobrania najnowszej aktualizacji: https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs/kd-43xf7005/downloads, która wprowadza następujące korzyści i udoskonalenia:
- poprawa działania i zwiększenie funkcjonalności pilota
- poprawa sytuacji ze zmianą kanałów związaną z ustawieniem Zmiana usług
- ogólna poprawa działania telewizora
Jeżeli to nie pomoże, konieczny będzie kontakt z autoryzowanym serwisem.
Pozdrawiam
TV kupiony dwa miesiące temu i mam wymienić baterie?? Chyba żartujecie co ?
Oczywiście że po zakupie TV zaktualizowałem do najnowszej wersji (i nie wiem czy to nie był błąd)
Jeśli czytacie to forum to nie tylko Ja mam problem z TV Sony
Wygląda na to że oprogramowanie w TV jest błędne że tak się dziej z TV
A co Autoryzowany serwis poradzi ??? może wróci do poprzedniej wersji oprogramowania z przed aktualizacji?
Dla mnie to porażka żeby Nowy TV od po porostu się zawieszał w trakcie przełączania.
nie słuchaj debilnych porad - to nie wina baterii tylko nędznego systemu w tv.
Mam to samo na wersji XE - bardzo sporadycznie - ale jak się wydarzy to TYLKO WYŁĄCZENIE TV Z PRĄDU.
Dziś wgrałem firmware z grudnia 2020...zobaczymy czy się poprawi bo póki co jedyną zmianą jest debilna zmiana menu na totalnie paskudne - jak swojego czasu zrobili w PS4
Przy okazji - gdyby to było denerwujące to oddaj tv DO SKLEPU na niezgodność towaru z umową - bo jak pójdziesz z tym do serwisu to pół roku będą cię zwodzić a w sklepie w ciągu dwóch tygodni (maksymalny czas) dostaniesz nowy tv albo zwrot kasy