Podziel się wrażeniami!
Witam,
Ok tygodnia temu moi rodzice zakupili wymieniony w tytule telewizor i ostatnio zacząłem go podłączać do urządzeń takich jak kino domowe i dekoder telewizji na kartę. Ponadto chciałem nawiązać połączenie z Internetem, ponieważ można korzystać tutaj z YouTube.
Chciałem...
1. Telewizor po połączeniu kablem HDMI, z jakiegokolwiek wejścia telewizora z dekoderem, nie odtwarza nigdzie dźwięku, pomimo wypróbowania wszystkich opcji ustawień. Dopiero po połączeniu dekodera z kinem domowym kablami chinch, można odtworzyć dźwięk ale tylko w kinie domowym.
2. Połączenie kina domowego z telewizorem kablem HDMI, w żaden sposób nie pozwala na odtwarzanie dźwięku przez kino domowe. Jedynie po podpięciu kablem Jack-chinch telewizora z kinem domowym, można po zmianie ustawień dźwięku telewizora na słuchawki odtworzyć dźwięk tylko przez kino domowe. Później trzeba spowrotem zmienić wszystkie opcje aby odtwarzać dźwięk przez TV.
3. Połączenie z internetem.
Znajduję sieć, łączę, jest połączenie i wszystko ma działać. Po próbie połączenie z YouTube, pojawia się przefantastyczny błąd 2200, nawet po ręcznej konfiguracji portów i ustawieniu routera.
Dekoder: nc+
Kino domowe: LG
Proszę kogoś mądrzejszego o pomoc. Poprzednie konfiguracje z TV były prowadzone przez "Eurozłącze" i nie było żadnego problemu z połączeniem. Teraz nie mam pojęcia jak to skonfigurować.
Spróbuj najpierw zaktualizowac oprogramowanie:
https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs/kd-55xe7005
Witam,
@Wojti_Wu a więc tak:
Ad. 1. Jeśli chodzi o dekoder nc+ to podłączasz go do HDMI 1 lub 2 w TV. W dekoderze musisz ustawić wyjście audio na HDMI. Dekoder podłączony do kina domowego po chinch nie prześle dźwięku do TV.
Ad. 2. Kino domowe jeśli posiada HDMI z ARC podłączasz do HDMI 3 w TV. Jeśli nie ma HDMI z ARC musisz dodatkowo użyc przewodu optycznego. Dodatkowo musisz wtedy w TV ustawić w SyncMenu Głośnik->System audio. Albo pozostać poprzez połaczenie Chinch.
Ad. 3. Zacznij od tego co napisał @Waszko80
Przy okazji gdybyś wypisał modele nc+ i kina LG łatwiej można byłoby Ci coś doradzić
Pozdrawiam