anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia kdl 40ex402 + naziemna tv + internety?

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
MontekBe
Poszukiwacz

Sony Bravia kdl 40ex402 + naziemna tv + internety?

Dobry wieczór,

W pewenym sensie "odziedziczyliśmy" Bravię kdl40ex402, kupioną w Niemczech  w 2010.

Co prawda dokopałam się do tych informacji na stronie Sony, ale mimo wszystko zadam głupie pytanie.

Czy jeśli tak po prostu podepnę antenę naziemną to powinno bez problemu działać? :grin: Tak zrobiłam, ale nie znalazło żadnego programu. I się zastanawiam czy to wina tego, że antena słaba i potrzebna taka ze wzmacniaczem, czy  jednak coś w instrukcji przeoczyłam. Gdybym miała możliwość podpięcia innej anteny to bym to zrobiła, ale zanim ta właściwa dotrze z zamówienia to trochę czasu minie, a ja chciałabym wiedzieć już :wink:

I pytanie numer dwa, czy jakimś cudem jest możliwe podpięcie do tego telewizora Internetów? :grin: Coś mi na forum mignęło o zewnętrznych modułach, ale nie wiem czy w ogóle to jeszcze jest dostępne. 

Z góry dziękuję za odpowiedzi :wink:

Powód edycji: post zawierał słowa, które mogły urazić pozostałych członków Społeczności.

3 ZAAKCEPTOWANYCH ROZWIĄZAŃ ()

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Jeśli chodzi o telewizję naziemną to musisz wykonać wyszukiwanie kanałów cyfrowych. Link do instrukcji:

https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs/kdl-40ex402

Jeśli chodzi o internet to propnuję kupić jakąś przystawkę z Androidem podłaczaną do HDMI.

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@MontekBe nie miałem styczności z Goggle Chromecast ale powinno to wystarczyć do przegladania stron oraz jak odtwarzacz multimedialny do przesyłania obrazu np. z smartfonu.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@MontekBeWina raczej jest w instalacji antenowej. Nad zakupem nowej anteny trzeba się zastanowić , gdyż może okazać się niepotrzebnym wydatkiem. Pamietaj,że większość anten jest przystosowana do pasma uhf, czyli do odbioru mux1,2,3. A u nas ostatnio wprowadzony mux 8 nadaje w vhf. Dobór odpowiedniej anteny do lokalizacji najlepiej sprawdzić na forum emitela.

pozdrawiam

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Jeśli chodzi o telewizję naziemną to musisz wykonać wyszukiwanie kanałów cyfrowych. Link do instrukcji:

https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs/kdl-40ex402

Jeśli chodzi o internet to propnuję kupić jakąś przystawkę z Androidem podłaczaną do HDMI.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
MontekBe
Poszukiwacz

Szukałam cyfrowej i nic nie znalazło 😞 Po nowym roku postaram się o inną antenę i będę znowu się bawić w takim razie.

Co do internetów, czy takie cuś wystarczy?

https://www.x-kom.pl/p/273837-odtwarzacz-multimedialny-google-chromecast-2015-hdmi-streaming-media.h...

Dziękuję za odpowiedź :slight_smile:

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@MontekBe A co pokazuje pasek jakości i siły(mocy) sygnału przy programowaniu ręcznym?

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@MontekBe nie miałem styczności z Goggle Chromecast ale powinno to wystarczyć do przegladania stron oraz jak odtwarzacz multimedialny do przesyłania obrazu np. z smartfonu.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
MontekBe
Poszukiwacz

Bardzo dziękuję za odpowiedź. :slight_smile:

profile.country.PL.title
MontekBe
Poszukiwacz

@leczech szukać szuka, ale ani jakości ani siły nie znajduje.

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@MontekBeWina raczej jest w instalacji antenowej. Nad zakupem nowej anteny trzeba się zastanowić , gdyż może okazać się niepotrzebnym wydatkiem. Pamietaj,że większość anten jest przystosowana do pasma uhf, czyli do odbioru mux1,2,3. A u nas ostatnio wprowadzony mux 8 nadaje w vhf. Dobór odpowiedniej anteny do lokalizacji najlepiej sprawdzić na forum emitela.

pozdrawiam

profile.country.PL.title
MontekBe
Poszukiwacz

Dotarłam do rozwiązania: potrzebne było dodatkowe zasilanie do anteny. Po podpięciu takowego wszystko hula aż miło :))

ps. chromecast też się sprawdza.

Bardzo dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia!