Podziel się wrażeniami!
Dobry wieczór,
W pewenym sensie "odziedziczyliśmy" Bravię kdl40ex402, kupioną w Niemczech w 2010.
Co prawda dokopałam się do tych informacji na stronie Sony, ale mimo wszystko zadam głupie pytanie.
Czy jeśli tak po prostu podepnę antenę naziemną to powinno bez problemu działać? Tak zrobiłam, ale nie znalazło żadnego programu. I się zastanawiam czy to wina tego, że antena słaba i potrzebna taka ze wzmacniaczem, czy jednak coś w instrukcji przeoczyłam. Gdybym miała możliwość podpięcia innej anteny to bym to zrobiła, ale zanim ta właściwa dotrze z zamówienia to trochę czasu minie, a ja chciałabym wiedzieć już
I pytanie numer dwa, czy jakimś cudem jest możliwe podpięcie do tego telewizora Internetów? Coś mi na forum mignęło o zewnętrznych modułach, ale nie wiem czy w ogóle to jeszcze jest dostępne.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Powód edycji: post zawierał słowa, które mogły urazić pozostałych członków Społeczności.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
Jeśli chodzi o telewizję naziemną to musisz wykonać wyszukiwanie kanałów cyfrowych. Link do instrukcji:
https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs/kdl-40ex402
Jeśli chodzi o internet to propnuję kupić jakąś przystawkę z Androidem podłaczaną do HDMI.
Pozdrawiam
Witam,
@MontekBe nie miałem styczności z Goggle Chromecast ale powinno to wystarczyć do przegladania stron oraz jak odtwarzacz multimedialny do przesyłania obrazu np. z smartfonu.
Pozdrawiam
@MontekBeWina raczej jest w instalacji antenowej. Nad zakupem nowej anteny trzeba się zastanowić , gdyż może okazać się niepotrzebnym wydatkiem. Pamietaj,że większość anten jest przystosowana do pasma uhf, czyli do odbioru mux1,2,3. A u nas ostatnio wprowadzony mux 8 nadaje w vhf. Dobór odpowiedniej anteny do lokalizacji najlepiej sprawdzić na forum emitela.
pozdrawiam
Witam,
Jeśli chodzi o telewizję naziemną to musisz wykonać wyszukiwanie kanałów cyfrowych. Link do instrukcji:
https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs/kdl-40ex402
Jeśli chodzi o internet to propnuję kupić jakąś przystawkę z Androidem podłaczaną do HDMI.
Pozdrawiam
Szukałam cyfrowej i nic nie znalazło 😞 Po nowym roku postaram się o inną antenę i będę znowu się bawić w takim razie.
Co do internetów, czy takie cuś wystarczy?
Dziękuję za odpowiedź
Witam,
@MontekBe nie miałem styczności z Goggle Chromecast ale powinno to wystarczyć do przegladania stron oraz jak odtwarzacz multimedialny do przesyłania obrazu np. z smartfonu.
Pozdrawiam
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
@MontekBeWina raczej jest w instalacji antenowej. Nad zakupem nowej anteny trzeba się zastanowić , gdyż może okazać się niepotrzebnym wydatkiem. Pamietaj,że większość anten jest przystosowana do pasma uhf, czyli do odbioru mux1,2,3. A u nas ostatnio wprowadzony mux 8 nadaje w vhf. Dobór odpowiedniej anteny do lokalizacji najlepiej sprawdzić na forum emitela.
pozdrawiam
Dotarłam do rozwiązania: potrzebne było dodatkowe zasilanie do anteny. Po podpięciu takowego wszystko hula aż miło :))
ps. chromecast też się sprawdza.
Bardzo dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia!