Podziel się wrażeniami!
Witam... mam problem zakupiony telewizor sony brawa zaczął strajkować ...tzn zawsze miałem podpięty dekoder drogą hdmi i tak było do dziś gdy syn zaczął się bawić z kablami chciał podpiąć laptopa do telewizora odłączył kabel hdmi z dekodera wpiął go do laptopa .. po chwili odpiął z laptopa i podpiął pod telewizor lecz obraz nie wrócił po kilku próbach dalej to samo teraz obraz ma tylko na euro złączu ale jakość mnie troszkę nie zadawała .. czy hdmi jakoś trzeba aktywować ?? proszę o pomoc
Wyłącz TV, wyłącz dekoder. Odepnij z obu urządzeń kabel euro, podłącz HDMI. Włącz TV, następnie dekoder. Jeżeli nie zadziała to naciśnij klawisz RES (powinno być coś takiego na obudowie - nie podałeś modelu dekodera więc poruszam się nieco po omacku), powinieneś mieć możliwość zmiany rozdzielczości - ustaw 1080. Pomogło?
... twoja rada dała tylko to ze powrócił dźwięk a obrazu dalej jak nie było tak niema ..
Witaj,
wszystkie podłączenia urządzeń HDMI powinny być robione na wyłączonych urządzeniach, lub na dezaktywowanych portach HDMI (podłączasz pod HDMI1, telewizor jest ustawiony na HDMI2 - po podłączenie włączasz HDMI1). Jaki posiadasz dekoder?