anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia X8505C nie włącza się. Czasem się włączy i działa, czasem nie che się włączyć.

profile.country.PL.title
matproxjprdl
Poszukiwacz

Sony Bravia X8505C nie włącza się. Czasem się włączy i działa, czasem nie che się włączyć.

Niekiedy jest tak że działa codziennie bez zarzutu, niekiedy nie włącza się przez 2 dni.

Nie pomaga wyciąganie wtyczki z gniazdka, reset ustawień (nawet do fabrycznych) też nie pomaga.

Wszystkie kable włącznie z zasilającym sprawdzone. Nie włącza się ani z pilotów, ani z przycisku na obudowie.

Jest na gwarancji, ale nie chcę go oddawać do serwisu z Radomia, bo oni zrobili tak, że jak im się przypadkiem włączył to zrobili mu przywrócenie do fabrycznych i odesłali. Napisali że wymienili płytę główną ale nie wymienili.

Były ciągle moje ustawienia, nazwy profili itd, zgłaszałem to do Sony ale znowu przysłali ten sam serwis więc ich pogoniłem.

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

matproxjprdl,

Temat jest typowo serwisowy. Skontaktuj się z supportem poprzez formularz lub połączenie telefoniczne.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@matproxjprdl skierowałem dodatkowo problem do supportu - oto odpowiedź:

Klient definitywnie powinien skontaktować się z działem wsparcia technicznego Sony w celu wyjaśnienia sytuacji.

Pozdrawiam

smokzyr
Nowicjusz

Witam. Posiada kd-60xf8305 i czasami map problem z włączeniem. Pomaga odłączenie z sieci. Wtedy tv startuje. Zgłosiłem sprawę w supporcie sony i zobaczymy, co z tego wyniknie. Miał ktoś z was podobnie z jakimkolwiek modelem tv? Dodam, że problem pojawił się pierwszy raz po około pół roku użytkowania, potem po kilku m-cach, a teraz występuje około raz na tydzień. Telewizor mam półtora roku i aż boję się pomyśleć, co może nastąpić po dwóch latach....