Podziel się wrażeniami!
Sony Bravia X8505C nie włącza się. Czasem się włączy i działa, czasem nie che się włączyć.
Niekiedy jest tak że działa codziennie bez zarzutu, niekiedy nie włącza się przez 2 dni.
Nie pomaga wyciąganie wtyczki z gniazdka, reset ustawień (nawet do fabrycznych) też nie pomaga.
Wszystkie kable włącznie z zasilającym sprawdzone. Nie włącza się ani z pilotów, ani z przycisku na obudowie.
Jest na gwarancji, ale nie chcę go oddawać do serwisu z Radomia, bo oni zrobili tak, że jak im się przypadkiem włączył to zrobili mu przywrócenie do fabrycznych i odesłali. Napisali że wymienili płytę główną ale nie wymienili.
Były ciągle moje ustawienia, nazwy profili itd, zgłaszałem to do Sony ale znowu przysłali ten sam serwis więc ich pogoniłem.
matproxjprdl,
Temat jest typowo serwisowy. Skontaktuj się z supportem poprzez formularz lub połączenie telefoniczne.
Witam,
@matproxjprdl skierowałem dodatkowo problem do supportu - oto odpowiedź:
Klient definitywnie powinien skontaktować się z działem wsparcia technicznego Sony w celu wyjaśnienia sytuacji.
Pozdrawiam
Witam. Posiada kd-60xf8305 i czasami map problem z włączeniem. Pomaga odłączenie z sieci. Wtedy tv startuje. Zgłosiłem sprawę w supporcie sony i zobaczymy, co z tego wyniknie. Miał ktoś z was podobnie z jakimkolwiek modelem tv? Dodam, że problem pojawił się pierwszy raz po około pół roku użytkowania, potem po kilku m-cach, a teraz występuje około raz na tydzień. Telewizor mam półtora roku i aż boję się pomyśleć, co może nastąpić po dwóch latach....