Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie .
mam takie pytanie jak za pomocą sieci LAN ( mam podłączony kabel internet do TV ) przerzucić obraz z kompa na TV ?? potrzebna chyba jest jakas wtyczka ? skąd ją pobrać ?? byłbym wdzieczny za informacje
Połączenie kablem sieciowym nie da możliwości wykorzystania telewizora jako monitora. Do tego jedynie HDMI, component, D-sub. Wtedy z telewizora korzystasz jak z monitora, masz wyświetlony cały obraz z komputera. Połączenie kablem sieciowym umożliwia udostępnienie danych z komputera. Jak w sieci udostępniasz filmy, muzykę, zdjęcia i widzisz je na telewizorze. Udostępnione foldery są widoczne w menu. Połączenie to również pozwala wykorzystać niektóre zawartości Internetu (Bravia Internet Video). Które połączenie Cię interesuje?
Jeżeli chodzi o korzystanie z zasobów komputera przy wykorzystaniu DLNA to polecam PS3 media server albo Wild Media Serwer, konfiguracje krok po kroku w przypadku drugiej opcji możesz znaleźć pod linkiem: viewtopic.php?f=68&t=5565 instrukcja przygotowana przez użytkownika Antygłup
no właśnie to chciałem wiedzieć . bp pewien Pan w sklepie powiedział że można wykorzystać połączenie sieciowym jak HDMI wiec zgłupiałem . Korzystać z internetu na TV umiem wiec luźno . Spróbuje teraz udostępniać zdjęcia czy filmy zobaczymy tylko czy mi sie uda dzieki wielkie !
Postępować według instrukcji z linku który podałem i na pewno się uda, rozwiązanie fajne bo kupująć adapter wifi można całą sprawę rozwiązać bezprzewodowo co jest niewątpliwym plusem. Drugą ważną cechą przy DLNA jest to, że podczas korzystania zasobów z komputera, inna osoba może z niego spokojnie korzystać w tym samym czasie . Także jak najbardziej polecam się ta opcją zainteresować.
robertowy1989 - jak będziesz miał jakieś pytania, wątpliwości to śmiało nawijaj. Telewizory są coraz bardziej skomplikowane, często można nie wykorzystać wszystkich możliwości - dlatego warto pytać.