anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY KDL-40HX750 napisy przez USB

profile.country.pl_PL.title
universe2
Poszukiwacz

SONY KDL-40HX750 napisy przez USB

Witam,

Pytanie jak w temacie. Jak włączyć napisy podczas odtwarzania filmów poprzez USB.

Mam do TV podłączony dysk twardy TOSHIBA 500 GB , widzi i bez problemu odtwarza wszystkie filmy jakie tam są.

Niestety nie działają napisy lub ja nie mogę odnaleźć takiej w opcji w menu. Folder z filmem jak i plik napisów jak i sam plik filmowy mają taką samą nazwę. Rozszerzenie pliku z napisami .txt. Nigdzie nie mogę znaleźć info odnośnie czy ten telewizor czyta pliki .txt i czy odtwarza napisy. Nie chce mi się wierzyć, że nie ma takiej opcji.

Proszę o pomoc , jak włączyć napisy przy odtwarzaniu poprzez USB?

9 ODPOW. 9
Mylagos
Użytkownik

Witam.
Z tego co pamiętam napisy powinny być w formacie .srt, choć czytałem opinie że i .txt działają ( choć nie mogę tego potwierdzić. Zaś aby włączyć napisy, musisz na pilocie nacisnąć ten przycisk:

stubbs.
Użytkownik

Nigdzie nie mogę znaleźć info odnośnie czy ten telewizor czyta pliki .txt i czy odtwarza napisy.

http://pdf.crse.com/manuals/AE7L100511/PL/usb_europe_ga_twn.html

W powyższym linku znajdziesz informacje na temat odtwarzanych formatów (zdjęcia/muzyka/filmy).

Odnośnie napisów informacje są w instrukcji obsługi:

http://pdf.crse.com/manuals/4411984951.pdf

strona 19 (Kolega Mylagos podrzucił Ci dokladniejszy opis).

Napisy muszą mieć taką samą nazwę jak plik z filmem i być w formacie *.txt lub *.srt. Do tego muszą znajdować się w jednym folderze.

Pozdrawiam Stubb
universe2
Poszukiwacz

No niestety problem nie został rozwiązany napisy dalej nie działają na żadnym pliku z filmem. Plik z filmem i plikz napisami mają taką samą , są w jednym kaitalogu. Obraz bez najmniejszych problemów i aż jestem zaskoczony jakością niektórych plików, ale brak napisów mnie denerwuje....

Myślę, że telewizor z tak wysokiej półki cenowej powinien radzić sobie z plikiem txt bez żadnych problemów przy odtwarzaniu z USB.

Wiem, że można ściągnąć program i bawić się we wklejanie plików w film, ale traktuje to jako ostateczność. POMOCY

Mam taką prośbę. Może ma ktoś z Was taki plik testowy, który u Was działa z napisami?Może taki bym wypróbował?

Pozdrawiam,

Michał

slawul_
Poszukiwacz

U mnie na Sony HX755 bez problemu działają pliki tekstowe czyli .txt więc nie powinno być problemu na Twoim TV. Może problem leży po stronie kodowania. Pamiętaj nasze kodowanie tzn. z polskimi znakami diaktrycznymi to CP-1250 bo jeśli inne masz w TV ustawione to może nie wyświetlać się tekst i dlatego nie widzisz tekstu podczas oglądania. Mam nadzieję że wiesz już jak ustawić kodowanie w Sony.

Powodzenia.

profile.country.PL.title
pilatom
Poszukiwacz

A gdzie ustawić kodowanie?

universe2
Poszukiwacz

Witam, 

Niestety nie wiem jak ustawić to kodowanie. Czy ktoś może mi pomóc?

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Pytanie z jakimi rozszerzeniami video kojarzyliście pliki tekstowe.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
universe2
Poszukiwacz

właśnie udało mi się włączyć napisy, kodowanie cp1250, przycisk z kropeczkami na pilocie. Napisy działają, ale są słabo widoczne. Cienkie i tło napisów prawie przezroczyste. Ciężko się to czyta, ale lepsze to niż nic. Jak ktoś ma jakiś pomysł jak je powiększyć to proszę o radę. 

Wideo format .avi

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Avi, no własnie. Spróbuj zrobić to samo na przykład z mp4.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.