Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich!
Otóż 2 tygodnie temu kupiłem telewizor sony KDL 40 x 4500 po podłączeniu niby wszystko o.k, ale po mniej więcej 3 dniach zauważyłem jaśniejsze plamy w rogach i środkowej części telewizora tzw. "clouding" na początku wmawiałem sobie, że jest o.k. ale niestety nie jest. Po wizycie w kilku sklepach stwierdzam, że jest to ewidentna wada telewizora. Niestety minął 10 dniowy termin do odstąpienia od umowy, sklep radził by skontaktować się z serwisem co też wczoraj uczyniłem pan, który przyjął zgłoszenie przekonywał mnie, że wszystko jest o.k, że siedzę za blisko patrzę z złego konta itd. w końcu zgodził się przyjechać, ma być dziś. Teraz pytanie czy serwis jest wstanie to naprawić? Czy też przyjadą i stwierdzą, że jest o.k i zostanę z wadliwym telewizorem? Powiem szczerze, że jestem bardzo rozczarowany zakupem, na chwilę obecną czekam na opinię serwisu, ale nie jestem dobrej myśli sprzęt za tyle pieniędzy powinien być bez wad, ale niestety jest jak jest. Dodam, że telewizor jest z oficjalnej dystrybucji zakupiony w centrum sony. Zdam relację jak się dalej sprawy potoczą.
Jeżeli kupiłeś tv w CS, to nie masz 10 dni na zwrot. Nie ma takiego przepisu. To już jest kwestia dogadania się ze ludźmi którzy tam pracują. Szkoda, że nie sprawdziłeś tv przy zakupie... Na Twoim miejscu, poszedł bym do CS i spokojnie porozmawiał z nimi. Nie wiem na ile jest szansa na wymianę tv, CS Bielsko mógłby powiedzieć jak to działa. Jeżeli clauding jest bardzo widoczny, przeszkadza w oglądaniu, to serwis pewnie wymieni tv. Tylko rozmawiaj z nimi spokojnie, więcej załatwisz.
W którym CS kupiłeś ten LCD??
W jakich sytuacjach widzisz clauding? Wstaw koniecznie zdjęcia claudingu (zrób na wolnym wyjściu av, ekran jest czarny) i zdjęcie płytki informacyjnej z tyłu tv. Chociaż pewnie nie masz aparatu...
Ja się nie mogę wypowiadać na takie tematy ponieważ to jest wewnętrzna polityka firmy która jest właścicielem CS lub dobrej woli pracowników/kierownika. Nie mogę też wypowiadać się za serwis ponieważ to oni są specjalistami.
Prosił bym nie wywoływać mnie "do tablicy" jak mogę to pomogę jak nie to się nie wypowiadam.
Rozumiem, poza tym każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie... Czyli asmord, nie pozostaje Ci nic innego, tylko samemu iść i zapytać się co z tym fantem zrobić. Pamiętaj, jak pójdziesz i nawrzeszczysz na pracowników, to pewnie nie uda się tego załatwić. Kultura przede wszystkim
Uprzejmie bym prosił byś nie robił ze mnie ostatniego chama. Nie wydzierałem się nie wyzywałem nie robiłem żadnej draki awantur itd. Normalnie zadzwoniłem do sklepu powiedziałem jaki mam problem i co sklep może pomóc. Dostałem taką odpowiedz jaką dostałem podziękowałem grzecznie po czym zadzwoniłem do serwisu. Podzieliłem się tylko informacjami jakie dostałem od sklepu i serwisu cała rozmowa odbyła się w przyjaznej atmosferze co nie zmienia faktu, iż nie jestem zadowolony z tego, że posiadam wadliwy tv i być może nic się nie da z tym zrobić . Piszę tu bo mam nadzieję, że ktoś miał (a wiem, że było o tym problemie poruszane tu na forum) podobny problem i może pomóc go rozwiązać. Kończąc proszę o nie przyprawiania mi "gęby" nic nie wiedząc o mnie ani jak przebiegała rozmowa z sklepem i serwisem. Sytuacja u mnie wygląda dokładnie tak samo jak w tym wątku viewtopic.php?f=2&t=178.
Pozdrawiam!
Również uprzejmie proszę o nie robienie ze mnie chama, który przyprawia komuś "gębę", oraz o dokładniejsze czytanie. W żadnym zdaniu ie sugerowałem w jaki sposób ta rozmowa była przeprowadzona (proszę przeczytać jeszcze raz, uważniej), bo nawet nie napisałeś, że taką rozmowę przeprowadzałeś w sklepie. Napisałeś, że od razu zadzwoniłeś na serwis. To co napisałem, to jest dosyć cenna rada, nie dotycząca tylko tv, ale nawet relacji na takim forum jak to
Jeżeli clauding już się pojawi, to każdy przypadek jest inny, dlatego proszę o zdjęcia, żeby to ocenić- żeby pomóc.
Pozwolę zacytować siebie:
W którym CS kupiłeś ten LCD??
W jakich sytuacjach widzisz clauding? Wstaw koniecznie zdjęcia claudingu (zrób na wolnym wyjściu av, ekran jest czarny) i zdjęcie płytki informacyjnej z tyłu tv..
Zdjęcia postaram się dać jak wrócę z pracy. Tv kupiłem w centrum sony w Radomiu za pośrednictwem internetu więc nie mogłem go obejrzeć przed kupnem. To by było na razie tyle. Dam znać jak się sprawy mają po wizycie serwisanta.
Pozdrawiam!
Przygotowuje recenzje swojej W4500 i wkrótce wrzucę ją na forum, jedna z kwestii o której pisze będzie clouding. Jak on wygląda u mnie? Nie mam na co narzekać Wrzucam zdjęcie przed premierowe
, po prawej stronie widać trochę padające na tv światło od strony okna, nie jest to światło od tv.
Co do twojego problemu asmord, to kwestia uznania reklamacji zapewne zależy od rzeczywistego problemu (co jako użytkownicy możemy ocenić tylko poprzez zdjęcie). Bez tego ciężko ocenić czy przesadzasz czy masz racje.
Jeśli twierdzisz że modele w sklepach nie mają tego problemu a twój ma to może to być wada telewizora, ale tak jak mówię ciężko mi powiedzieć "masz rację" bo nie widzę twojego problemu.
Są jeszcze sposoby na walkę z tego typu zjawiskami: masowanie i leżakowanie . Myślę, ze też będziesz mógł je u siebie przetestować, ale określmy najpierw skalę problemu poprzez zdjęcie (inaczej nie jesteśmy wstanie, chyba że nas zaproszisz do siebie
scarface - chyba mam coś z monitorem bo ciemność widzę na tym zdjęciu.
No cóż jako lampka nocna się nie nada, a i ćmy nie będą miały z niego pożytku jak zapomnę wyłączyć