- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sony kdl 42w655a i soundbar Sharp ht sbw110
Witam mam problem z połączeniem tych dwóch rzeczy. Soundbar podłączony kablem hdmi (chyba z arc) do tv. Tv ładnie wykrył soundbar i można sterować jednym pilotem wszystkim. Po wyłączeniu tv wyłącza się soundbar. Po włączeniu tv soundbar się nie włącza i wyskakuje komunikat „problem z połączeniem z kinem domowym” i przełącza na głośniki tv.... Żeby dział soundbar muszę znowu wyjąc i włożyć w niego hdmi.... o co chodzi? Proszę o pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy szukałeś już odpowiedzi w dziale Pomoc? Polecamy również upewnić się czy na naszym forum podobny problem nie był wcześniej poruszany. kontakt:
poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
@Pirat360 zgłosiłem Twój problem do supportu - oto ich odpowiedź:
W pierwszej kolejności konieczne jest upewnienie się, że urządzenia podłączone są przewodem HDMI o standardzie 1.3 lub wyższym oraz w obydwu urządzeniach przewód podłączony jest do złącza HDMI ARC.
Jeśli klient potwierdzi poprawność połączenia to zalecam przywrócenie obydwu urządzeń do ustawień fabrycznych, ponieważ w ten sposób możliwe będzie wyeliminowanie kwestii problemu z oprogramowaniem.
W przypadku korzystanie z urządzeń innych marek może dochodzić kwestia niekompatybilności, zwłaszcza w kwestii sterowania jednym pilotem. Jeśli powyższe kroki nie wyeliminują problemu to niestety mogę zaproponować próbę połączenia urządzeń przewodem optycznym, co prawdopodobnie podniesie stabilność połączenia oraz wyeliminuje komunikat o błędzie.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam nie wiem jak sprawdzić kabel hdmi ale pisze na nim high speed (był dołączony do ps4 pro). Na tym kablu tak jak pisałem tv ma problem z włączeniem soubdbara. Po wyjęciu wtyczki z soundbara i włożeniu z powrotem tv wykrywa soundbar. Dziś zrobię reset tv. Następnym krokiem będzie test na innym kablu. Aktualnie mam połączone przewodem optycznym lecz to połączenie nie obsługuje wogole jednego pilota. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam sprzęt połączony odpowiednim kablem hdmi i reset oprogramowania tv. Niestety nic nie pomogło. Wejście optyczne oczywiście działa lecz nie obsługuje sterowania jednym pilotem co jest uciążliwie ze trzeba używać dwoch...