Podziel się wrażeniami!
Witam,
Czy Sony KDL32WD750 obsługuje nowy standard DVB-T2 czy też muszę kupić dekoder?
Tak, tutaj znajdziesz liste modeli zgodnych z DVB-T2: Które modele telewizorów są zgodne z DVB-T2 i HEVC? | Sony PL
Hej. Niestety odpowiedź poprzednia nie jest poprawna. Twój model nie obsługuje DVB-T2. Pomyłka Eksperta wynika z tego że jest podobny oznaczony 32WD75, ale z końcówką 5. Czyli WD750 - nie ma tunera, WD755 -ma tuner DVB-T2.
Okazuje się, że model 32WD750 obsługuje standard DVB-T2 - dzisiaj zrobiłem odświeżanie listy kanałów i pojawił się kanał o nazwie "Sprawdzam TV" - zgodnie z instrukcją jeżeli widzę obraz i słyszę dźwięk to TV obsługuje DVB-T2.
Kodeki obsługuję, ale DVB-T2 już nie i tu jest główny problem. Sprawdzam TV jest nadawany w DVB-T
No nie wiem. Sprawdzam TV wyraźnie informuje, że jeżeli widzę obraz i słyszę dźwięk to telewizor odbiera DVB-T2. Chyba są przytomni i wiedzą co emitują?
Tak poprawnie to DVB-T2/HEVC, mój sony z 2013 roku ma DVB-T2 ale nie ma HEVC więc będę musiał dokupić dekoder DVB-T2/HEVC albo zostanę przy Canal+ Box 4K.
A ja proponuję, żeby forumowicze na razie nie kupowali żadnych dekoderów, bo bardziej wierzę tej planszy niż osobom, które się pojawiły na forum a wyglądają na naganiaczy wysłanych przez sprzedawców dekoderów szukających naiwnych klientów na swój towar.
Mój Tv mający DVB-T2 ale bez HEVC nie odbiera kanału Sprawdzam TV a na kanałach nadających już próbnie w DVB-T2/HEVC mam dźwięk ale nie mam obrazu.