anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony W4000 podłączenie z PC

profile.country.GB.title
grzes69
Nowicjusz

Sony W4000 podłączenie z PC

Witam
Mam problem z podłączeniem PC do TV,jak podłączę kabel DVI-HDMI i audio przez (mini jack)
to brak jest dźwięku z PC wygląda na to, że TV blokuje wejście audio jak wyjmę kabel HDMI to jest dźwięk.W PC grafika zintegrowana ATI Radeon wyjście DVI najnowsze sterowniki grafiki i audio.
Może ktoś wie jak ten problem rozwiązać?

W momencie zmiany rozdzielczości pojawia się na sekundę dźwięk.

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
LAPEK_AA
Początkujący

Witam,
Właśnie stałem się szczęśliwym (to się jeszcze okaże ;) posiadaczem TV Sony Bravia 32W4000. Rozpoczynam zabawę w różnego rodzaju konfigurację i podłączanie sprzętu do TV. Stanąłem przed pewnym dylematem a mianowicie chcę podłączyć PC do TV. Z wcześniejszych postów dowiedziałem się, że najlepiej zrobić to kabelkiem DVI-HDMI. OK kabelek muszę sobie kupić i tu pojawiają się wątpliwości i pytania. Jaki jest lepszy. Jedni oferują DVI 24+1 i HDMI 19 za super fajną cenę 150 PLN inni kabelek DVI 18+1 i HAMI. Czym i czy znacznie one się od siebie różnią (czytaj jakość obrazu, dźwięku) no i oczywiście który jest lepszy ?. Pomóżcie a informacje wysyłajcie proszę na gg 5373606 bądź lapekaa1@gmail.com. Może jakaś propozycja konkretnego kabelka z ALLEGRO. Pozdrawaim

profile.country.GB.title
grzes69
Nowicjusz

Witam
Ja mam DVI 18+1-HDMI i jakoś to nie działa mam obraz albo dźwięk jak wyjmę HDMI
coś nie współpracuje jak dojdę to napiszę.
Po podłączeniu przez D-sub i mini jack wszystko ok.

profile.country.pl_PL.title
kaemesio
Początkujący

Wczoraj trochę postestowałem połączenie komputera po HDMI do 32W4210 i STR-DG910. Przy podłączeniu do DG910 jest dźwięk z każdego źródła w orginalnej formie (filmy/DVB-T z DD, DTS, PCM) - sprawdziłem aby udowodnić, że komputer jest skonfigurowany poprawnie.
Telewizor puszcza dźwięk tylko PCM i być może to jest Wasz problem.

Dodatkowe przemyślenia/cechy/rozczarowania z takiej konfiguracji:

1) Tego, że telewizor nie dekoduje DTS mogłem się spodziewać, ale dekoder DD jest używany do obsługi DVB-T i nie wiem czemu telewizor nie chce go stosować do dekodowania sygnału otrzymanego z HDMI.

2) Naprawdę duże rozczarowanie - niedekodowalne sygnały audio otrzymane z HDMI nie są wysyłane przez Audit Out (optical) do zewnętrznego urządzenia (w tym przypadku STR-DG910) - telewizor "zjada" sygnał audio i tyle. Telewizor ma raczej dobrze skonfigurowany dźwięk bo sygnał z TVP HD (DD 5.1) jest wysyłany do STR-DG910 prawidłowo (tj. jako DD 5.1 i dekodowany przez amplituner).

Dla mnie oznacza to takie rozwiązanie połączeń:
1) Sygnały z dźwiękiem analogowym do telewizora (Bravia sync włączy i tak amplituner)
2) Sygnały HDMI i inne z cyfrowym dźwiękiem do amplitunera.