anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Stumien Audio HDMI/OPTO

profile.country.PL.title
sebmez
Poszukiwacz

Stumien Audio HDMI/OPTO

Witam,
Czy jest szansa na to, aby telewizor serii 32W4000 odbieral przez HDMI strumien DTS? W dokumentacji jest info, ze jest to tylko dwukanalowe PCM 48kHz. Nie jest to jakis wielki problem, ale w moim zestawie audio zalezaloby mi, aby telewizor przekazywal dalej strumien DTS przez opto - tak jak to robi dla telewizji cyfrowej. Wydaje mi sie, ze jest to kwestja softu i aktualizacji..
Pozdrawiam!

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

No to jedyna rada, kupić przejściówkę, z jednym wejściem HDMI i 2 wyjściami. Z laptopa wpinasz się do wejścia w przejściówce, i wychodzą dwa kable, jeden do LCD, a jeden do ampli. To jest coś takiego:
http://www.kabelek.pl/index.php?p1555,r ... -hdmi-1-3x

A nie możesz podłączyć HDMI pod Ampli i z ampli hdmi do LCD?
Pozdr.

Roman-----
Początkujący

pisalem wczesniej ze Sony polecil wykorzystanie HDMI2 (ktory najbardziej jest niby dedykowany do wrzucenia dzwieku przestrzennego do OPT i dalej do wzmacniacza). Niestety nie dziala. Wychodzi, ze z telewizorka Sony (moj model to KDL-W4000) nie ma mozliwosci przesylania sygnalu przestrzennego po kablu optycznym. Jedynym rozwiazaniem jest podlaczenie kazdego zrodla osobno i bezposrednio do wzmacniacza (omijajac TV). W ten sposob mamy super video na TV i przestrzenne audio DD/DTS we wzmacniaczku. Oczywiscie taka konfiguracja to zaden techniczny problem, ja przy kazdej zmianie zrodla (przejscie z ogladania "n" do gierki na PS3, i po chwili spowrotem do ogladania telewizji, ...) z latwoscia zmieniam kanal na pilocie wzmacniacza, jednak dla dzieci, czy babci - to jakis tam wysilek. Idealnym rozwiazaniem byloby podpiac wszystkie zrodelka do TV a z TV pojedynczym OPT do wzmacniacza. Szkoda ze to niedorobka w niby dobrym Soniaczu.