Podziel się wrażeniami!
Często po włączeniu TV (55X9305c) subwoofer traci możliwość regulacji w opcjach dżwięku i działa na pełnych zakresach ( częstotliwość i głośność).
Temat zgłoszony do Serwisu.
Pomaga tylko ponowne wyłączenie i włączenie nadajnika WIFI.
Zestaw kupiłem 2 tygodnie temu i problwm wystąpił 6 krotnie.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witamy,
To jest faktycznie temat konieczny do zbadania przez serwis.
Pozdrawiamy,
Sony Polska
W najnowszej instrukcji do suba SWF-BR100 na stronie Sony jest rzeczywiście, jak kolega jolajan1 napisał, pokazany sposób połączenia bezpiecznego suba z tv. Chodzi o to, żeby na urzadzeniu nadawczym nacisnąć przycisk parowania - zacznie migac na pomaranczowo, na subwooferze naciskamy przycisk "secure" - równiez tam zacznie migac wskaznik zasilania na pomarańczowo. Po chwili obie diody na obu urzadzeniach powinny świecic już na pomarańczowo bez migania, wtedy urządzenia sa sparowane połaczeniem bezpiecznym i puki co testując nie zauważyłem więcej problemów z dźwiękiem suba.
Dzięki kolego jolajan, chyba rozwiązałeś nasz problem.
A ja si ę zastanawiam nad dokupieniem tego suba do
KD-65X9005B.
Zastanawiam się czy sam ten sub czy może jednak kino domowe?
Da się tak zrobić, że w przypadku kina domowego dźwięk będzie ze wszystkich głośników?
Z tych wbudowanych z TV i z tych z kina jednocześnie?
Mam ten sam problem w KD-49X8307C. Po właczeniu TV subwoofer gra pełne pasmo i do tego dużo glośniej, niż jest ustawiony dźwięk w TV. W moim przypadku wchodzę w opcje dźwięku i zmieniam wyjście słuchawkowe na słuchawki i spowrotem na subwoofer. Wtedy zaczyna działać normalnie. Jednak problem jest coraz częstszy.
zacząłem mieć identyczne objawy, zrobiłem przywrócenie TV do ustawień fabrycznych, chwilowo pomogło, czy Tobie udalo sie opanować ten problem czy konieczna była wizyta w serwisie?
Problem z lącznością obserwowany od lipca 2016 kilka razy na godzinę w momencie braku łączności
zielona kontrolka na subwooferze miga kila sekund.
Nie pomogło
- resetowanie
- aktualizacje Android TV
Natomiat pomogło ustawienie transmisji miedzy konkretnymi urządzeniami
(bezpieczne łącze) w/g instrukcji obsługi.
Mi Sony odpowiedziało, że trzeba wysłać TV do serwisu.
W najnowszej instrukcji do suba SWF-BR100 na stronie Sony jest rzeczywiście, jak kolega jolajan1 napisał, pokazany sposób połączenia bezpiecznego suba z tv. Chodzi o to, żeby na urzadzeniu nadawczym nacisnąć przycisk parowania - zacznie migac na pomaranczowo, na subwooferze naciskamy przycisk "secure" - równiez tam zacznie migac wskaznik zasilania na pomarańczowo. Po chwili obie diody na obu urzadzeniach powinny świecic już na pomarańczowo bez migania, wtedy urządzenia sa sparowane połaczeniem bezpiecznym i puki co testując nie zauważyłem więcej problemów z dźwiękiem suba.
Dzięki kolego jolajan, chyba rozwiązałeś nasz problem.
Taki sam objaw jest na subie podłączonym przewodowo.
Po ponownym właczeniu TV, sub gra z max glosnoscia. Pomaga tylko ponownie przestawienie wyjścia minijack.
Sprawdzamy to, a narazie proszę o informacje na temat modelu i numeru seryjnego telewizora, który chcesz połączyć z urządzeniem audio. A czy kłopot jest związany z głośnością czy być może z ogólnym działaniem tego połączenia?
Pozdrawiam,
Agnieszka_J