- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Telewizor nie widzi dekodera DVB-T
Witam. Posiadam telewizor KDL-32U3000 z przyłączonym dekoderem Comsat TE 2030HD za pośrednictwem kabla HDMI, jednak telewizor nie "widzi" dekodera. W ustawieniach HDMI- lista urządzeń HDMI jest tylko przyłączony DVD Philips, a tego dekodera nie ma, przez co jak sadzę aby włączyć kanał z dekodera muszę wejść w ustawienia i wcisnąć AV4 co jest dość męczące. Jest na to jakaś rada? Dlaczego telewizor nie widzi dekodera i czy zawsze trzeba przełączać w pilocie wyszukując podłączone urządzenia?
Po "ręcznym" przełączeniu na AV4 odbiór jest jak należy. Sprawdzałem też na kablu scart- bez zmian. W dekoderze mam opcję wideo wyjście- RGB, CVBS,YPbPr, CVBS, i ustawione mam na RGB.
Podłączenia kablem HDMI robione na wyłączonych urządzeniach, zmiana rozdzielczości w dekoderze też nie pomogła.
Ps. Karta typu PCMCIA konwertująca sygnał MPEG-4 do MPEG-2 nie zdała egzaminu.
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj,
w modelu tym wyjście AV4 i AV5 jest przeznaczone dla urządzeń podłączonych przewodem HDMI. Tak więc, aby oglądać kanały podłączone do portu HDMI, trzeba ręcznie ustawić port AV4/AV5.
Aby przełączyć port nie trzeba wchodzić do ustawień. Można nacisnąć przycisk oznaczony czerwonym kwadratem na poniższym rysunku:
http://img829.imageshack.us/img829/8841/pilot32u3000.jpg
Nawiązując do karty PCMCIA, nie wszystkie karty są kompatybilne ze wszystkimi rodzajami telewizorów. Karty należy dobierać do danego modelu.
Pozdrawiam,
Zimny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Co do kart rekompresujących IMO nie ma sensu w to się bawić, do TV z mpeg2 trzeba kupić porządny stb obsługujący HD i E-AC3, bo już od czerwca będzie można stracić możliwość odbioru przynajmniej części kanałów TVP, przynajmniej na 2-3 mc, bo będą nadawane w HD, a na transmisję równoległą SD nie ma miejsca. Ścieżki dźwiękowe mp2 i ac3 mogą zgodnie z ustawią również wyciąć, zostawiając tylko DD+
A co do WSS na kanałach DVB-T to nie jestem pewien czy aby czasem tu nie jest jakiś coś nie do końca zgodnie ze specyfikacją nadawane, bo na początku działało, ba chyba na TV Plus działa (od niedawna zdecydowali się nadawać to co mogą w 16:9)