Podziel się wrażeniami!
Witam, mam pewien problem z odbiornikiem KDL-32EX301. Otoz kupilem go jakis czas temu do malego pokoju, w duzym do telewizora mam podlaczony dekoder DVB. Sygnal do malego pokoju przekazywany jest przez rozgaleznik z dekodera poprzez kabel antenowy (dodam ze dosc stary i do tego, z chyba nie do konca poprawnie zmontowanym wtykiem). Ponoc model ten ma wbudowany tuner dlatego myslalem ze nie bedzie problemu z odbiorem telewizji cyfrowej, jednak gdy wlacze owy tryb to pojawia sie napis: Usluga zakodowana - brak mozliwosci zdekodowania... Niby wyszukalo mi wszystkie kanaly telewizyjne i radiowe, wszystkie sa odblokowane a mimo to nadal nie da sie ich uruchomic;( Czy moze miec na to wplyw stan anteny albo jej ewentualny zly montaz? Czy moze musze sie udac do operatora swojej telewizji kablowej i wykupic jakas dodatkowa usluge?
I jeszcze jedno, moze macie jakies rady co do ustawien tego modelu tv, tak aby jak najladniej i najczysciej odbieral telewizje analogowa? Jakosc odbioru telewizji w tan wlasnie sposob troche mnie rozczarowal, dlatego zastanawiam sie czy moze da sie go jakos polepszyc? Kompletnie sie na tym nie znam, dlatego prosze, pomozcie...
Z gory dziekuje za wskazowki i podpowiedzi;)
Telewizor ma wymagane tunery do oglądania telewizji naziemnej cyfrowej.
Nie we wszystkich miejscach w Polsce można odbierać taką telewizję. Nie wszędzie jest nadawana, nie wszędzie też jest wystarczający zasięg. Jeśli jesteś pewien, że w Twoim miejscu zamieszkania jest taka możliwość - spróbuj sprawdzić podłączając antenę bezpośrednio pod telewizor. Ominie to możliwe zakłócenia wywołane przez obecne podłączenie (przejściówki itd.). Działa w ten sposób?
mono1888 napisał(a):
I jeszcze jedno, moze macie jakies rady co do ustawien tego modelu tv, tak aby jak najladniej i najczysciej odbieral telewizje analogowa? Jakosc odbioru telewizji w tan wlasnie sposob troche mnie rozczarowal, dlatego zastanawiam sie czy moze da sie go jakos polepszyc? Kompletnie sie na tym nie znam, dlatego prosze, pomozcie...
Z gory dziekuje za wskazowki i podpowiedzi;)
Można poprawić, ale i tak obraz z sygnału analogowego nie będzie dobrej jakości. Zmiana na cyfrowy będzie ogromną różnicą. Odpowiedź masz również w temacie z linku poniżej, w którym proponuję kontynuować wątek :
viewtopic.php?f=215&t=7424&p=158208#p158208