anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV a Tasma LED

Noonsik
Nowicjusz

TV a Tasma LED

Witam , zamowiłem ostatnio na alledrogo tasme rgb led za telewizor podlaczana przez USB. Po paru dniach oczekiwania ledy w koncu dotarly, szczesliwy ze telewizorek zacznie za chwile swiecic w kolorach teczy niewiele myslac podlaczylem LED pod gniazo USB ii... telewizor umarl. Nie reaguje na pilota czy tez wlacznik z tylu. Moze ktos mial podobny przypadek ? Co moglo pojsc nie tak? Przy podlaczaniu ledow nie bylo rzadnych iskier lub innych efektow specjalnych..

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

tasma ma osobne zasilanie ? z tego wzlędu podłączałeśm ją pod tv.

Jakby tv nie wstał już, to nie chwaliłbym się tym faktem przed servicem ze było to po podłączeniu tej tasmy...

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Mam również taśmę led za tv,ale na osobnym napięciu. Nie pomyślał bym żeby napięcie czerpać z tv. Mam huba z 7 USB podłączonego pod tv, ale ma własny zasilacz, takie coś działa prawidłowo, wpiete 2 dongi od klawiatury i myszy oraz 2 hdd 1t i wszystko działa prawidłowo. Na hubie jest przycisk do wyłączenia. Sprawdzales napięcie czerpanie przez te ledy? Jakie parametry ma ta listwa led? Spróbuj bez listwy wyjąć z napięcia tv i wsadzić wtyczkę tv.

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

W mojej ocenie, o ile po wyjęciu listwy telewizor nie wstanie, można jedynie przypuszczać, że listwa nie miała żadnego zabezpieczenia, być może chodzi o jakieś zwarcie/przepięcie itp. i tak nie zostaje nic innego jak wezwać serwis. Co byś do usb nie podłączył, w najgorszym wypadku powinno to spowodować... że nowe urządzenie USB nie włączy się. 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV