- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
TV a Tasma LED
Witam , zamowiłem ostatnio na alledrogo tasme rgb led za telewizor podlaczana przez USB. Po paru dniach oczekiwania ledy w koncu dotarly, szczesliwy ze telewizorek zacznie za chwile swiecic w kolorach teczy niewiele myslac podlaczylem LED pod gniazo USB ii... telewizor umarl. Nie reaguje na pilota czy tez wlacznik z tylu. Moze ktos mial podobny przypadek ? Co moglo pojsc nie tak? Przy podlaczaniu ledow nie bylo rzadnych iskier lub innych efektow specjalnych..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
tasma ma osobne zasilanie ? z tego wzlędu podłączałeśm ją pod tv.
Jakby tv nie wstał już, to nie chwaliłbym się tym faktem przed servicem ze było to po podłączeniu tej tasmy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam również taśmę led za tv,ale na osobnym napięciu. Nie pomyślał bym żeby napięcie czerpać z tv. Mam huba z 7 USB podłączonego pod tv, ale ma własny zasilacz, takie coś działa prawidłowo, wpiete 2 dongi od klawiatury i myszy oraz 2 hdd 1t i wszystko działa prawidłowo. Na hubie jest przycisk do wyłączenia. Sprawdzales napięcie czerpanie przez te ledy? Jakie parametry ma ta listwa led? Spróbuj bez listwy wyjąć z napięcia tv i wsadzić wtyczkę tv.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W mojej ocenie, o ile po wyjęciu listwy telewizor nie wstanie, można jedynie przypuszczać, że listwa nie miała żadnego zabezpieczenia, być może chodzi o jakieś zwarcie/przepięcie itp. i tak nie zostaje nic innego jak wezwać serwis. Co byś do usb nie podłączył, w najgorszym wypadku powinno to spowodować... że nowe urządzenie USB nie włączy się.