Podziel się wrażeniami!
Wczoraj dokupiłem do mojego TV DVD i po podłączeniu kablem HDMI okazało się że DVD działa ale nie ma możliwości z korzystania z funkcji Bravia Sync. Kabel HDMI Connectio Cable Version 1,4 aż do 2160x3840 pikseli. Tym samym kablęm połączony jest multiplayer Fergusona I też go TV nie wykrywa ale działa. Czy to wina kabli czy ja coś robię nie tak.
Bravia Sync działa tylko w przypadku podłączenia innego sprzętu tej samej firmy. To samo rozwiązanie stosowane jest chyba u wszystkich znanych mi producentów TV, więc nie jest to jakaś złośliwość ze strony Sony...
cogito napisał(a):
Bravia Sync działa tylko w przypadku podłączenia innego sprzętu tej samej firmy. To samo rozwiązanie stosowane jest chyba u wszystkich znanych mi producentów TV, więc nie jest to jakaś złośliwość ze strony Sony...
No to widzę dwie możliwości:
1) Wadliwy kabel. Jeśli kupiłeś go podejrzanie tanio to jest to bardzo prawdopodobne.
2) W menu tv nie włączyłeś odpowiedniej opcji. Niestety nie pamiętam jej nazwy (może ktoś inny podpowie bo ja mam zaćmienie), ale jest ona związana ze sterowaniem przez HDMI.
cogito napisał(a):
Bravia Sync działa tylko w przypadku podłączenia innego sprzętu tej samej firmy.
Miałeś rację dzięki ale nie do końca. To Ferguson - multipayer robi jaja. Gdy tylko go podłączę kablem HDMI sterowanie DVD przez Bravia Sync pada. Czy to usterka czy blokują się gniazda?