anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV Sony BraviA kdl37EX400 i DVD DVP-NS718H

traja-----
Początkujący

TV Sony BraviA kdl37EX400 i DVD DVP-NS718H

Wczoraj dokupiłem do mojego TV DVD i po podłączeniu kablem HDMI okazało się że DVD działa ale nie ma możliwości z korzystania z funkcji Bravia Sync. Kabel HDMI Connectio Cable Version 1,4 aż do 2160x3840 pikseli. Tym samym kablęm połączony jest multiplayer Fergusona I też go TV nie wykrywa ale działa. Czy to wina kabli czy ja coś robię nie tak. :c31

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Bravia Sync działa tylko w przypadku podłączenia innego sprzętu tej samej firmy. To samo rozwiązanie stosowane jest chyba u wszystkich znanych mi producentów TV, więc nie jest to jakaś złośliwość ze strony Sony...

traja-----
Początkujący

cogito napisał(a):

Bravia Sync działa tylko w przypadku podłączenia innego sprzętu tej samej firmy. To samo rozwiązanie stosowane jest chyba u wszystkich znanych mi producentów TV, więc nie jest to jakaś złośliwość ze strony Sony...

Zgadzam się w zupełności tylko że problem jest nie Fergusonem tylko z magnetowidem Sony mającym tę funkcję. Powiedzieli mi że to musi być kabel 1,4 no i jest a funkcja nie działa. :c8

cogito.
Początkujący

No to widzę dwie możliwości:
1) Wadliwy kabel. Jeśli kupiłeś go podejrzanie tanio to jest to bardzo prawdopodobne.
2) W menu tv nie włączyłeś odpowiedniej opcji. Niestety nie pamiętam jej nazwy (może ktoś inny podpowie bo ja mam zaćmienie), ale jest ona związana ze sterowaniem przez HDMI.

Zimny_
Użytkownik

cogito napisał(a):

Bravia Sync działa tylko w przypadku podłączenia innego sprzętu tej samej firmy.

Nie dokładnie tak jest. BRAVIA Sync działa w przypadku podłączenia produktów Sony kompatybilnych z technologią Sync, podłączonych kablem HDMI z obsługą Consumer Electronic Control (CEC) (czyli wersje HDMI od 1.2a wzwyż - a nie tylko HDMI 1.4!).
Spróbuj wyłączyć funkcję sterowania HDMI w telewizorze. Wyłącz urządzenia, odepnij kable HDMI na parę sekund, podłącze je ponownie (sam odtwarzacz, bez dekodera), włącz urządzenia. Jeśli w ustawieniach odtwarzacza jest opcja "sterowanie HDMI", włącz ją. Następnie wejdź do ustawień telewizora, włącz sterowanie HDMI i uaktualnij listę urządzeń. Odtwarzacz powinien być widoczny. W opcjach sterowania HDMI masz do wyboru różne funkcje, takie jak włączanie urządzeń jednym przyciskiem itp. Włącz te które uważasz za słuszne. Przy takim podłączeniu powinno wszystko działać.

traja-----
Początkujący

Miałeś rację dzięki ale nie do końca. To Ferguson - multipayer robi jaja. Gdy tylko go podłączę kablem HDMI sterowanie DVD przez Bravia Sync pada. Czy to usterka czy blokują się gniazda?