Podziel się wrażeniami!
Witam choć to starszy sprzęt TV chciałbym podzielić sie uwagą o braku wspierania tego produktu pomimo upływu 9lat Firma uważa że to juz stary sprzęt nic nie warty etc. ? Doskonały dźwięk, niezły obraz, PiP i inne opcje wysokiej technologii jeednak nie wpadli na to aby montawać zaraz w kolejnym roku w nim dekodera DVB-t żeby móc odbierac TV cyfrową naziemną to niedopatrzenie Firmy i jestem na takie działanie nieprzychylny. Po raz któryś z rzedu kupiłem sprzęt Sony tym razem ostatni. dziękuję.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
sory po raz pierwszy chyba stanę w obronie Sony ,pokaż mi firmę która wspiera telewizor po 9 latach .A już wymiana telewizora na nowszy ze zniżką wymiatasz oby JVC wspierało twój TV do końca jego żywota Amen.
Więc jak wytłumaczyc że zakupiłem go nowego w 2009r? tak weszły nowe modele jednak ten sprzedawano do 2010r.
Witam,
Nie wiem gdzie go kupiłeś? Mógł być to tzw. "leżak magazynowy".
Pozdrawiam
Witam,
W momencie gdy Sony wprowadzało ten model do sprzedaży w Polsce nie było jeszcze decyzji jaki format nadawania będzie w Polsce obowiązywał - MPEG2 czy MPEG4? Dopiero ustawa z 2010 roku wymogła na producentach możliwość sprzedaży TV spełniajacych standard nadwania w Polsce czyli DVB-T MPEG4. W dobie pędzącej technologii mało który producent wspiera 9 letni sprzęt. Inna sprawa, że dzisiejsze aplikacje wymagają coraz mocniejszych podzespołów.
Pozdrawiam
@zbygaajNawet wiecej niż 9 lat. Telewizory D3000 to produkcja z 2007 roku. W 2008 roku ukazały się pierwsze Sony(V4500 i W4000) z mpeg4.
Tak owszem JVC wspiera oto pisze co nastepuje. Ptrzymałem Certyfikat że gdy mój sprzęt przekroczy 10lat i będzie nadal pracował bezawaryjnie otrzymuję prawo nabycia nowego TV za połowę ceny detalicznej. Brawo a co "sony" na to?. wiec jak widzisz nieprzychylny posiadaczy i komentujące Jvc niepotrzebnie napisałeś Amen.
@JanosonytvFirmy JVC Polska już od kilku lat nie ma. Zamiast tego jest VESTEL Poland. Wątpię , aby licencja obejmowała tego typu zobowiązania. Ale oczywiście mogę sie mylić. Dodam ,że mój pierwszy telewizor Sony z mpeg4(V4500), który obecnie jest u rodziców za kilka miesięcy będzie miał 10 lat bezawaryjnego działania. W 2008 roku JVC miało w ofercie wyłącznie telewizory z tunerem analogowym.Żaden producent telewizorów z tunerem analogowym ,a także mpeg2 nie wprowadził oprogramowania do odbioru naszego dvb-t(mpeg4).
@Janosonytvmiałem odpisać wieczorem ale kolega @leczech mnie podbystrzył powinienem zacząć od JVC i amen bo jak kolega @leczech pisze JVC to historia znajdź przedstawiciela co zrealizuje Ci tą zniżkę to po pierwsze po drugie patrząc na te kilka sztuk w ofercie JVC to techniką niewiele przewyższają ten model Sony,który posiadasz.Ktoś dobrze pokombinował zakładając ,że firma nie będzie miała przedstawicielstwa dać zniżkę ja też Ci dam ale dobra nie po to jest te forum żeby pastwić się nad firmą JVC i jej produktami z najwyższej półki .Pisząc o wsparciu miałem na mysli aktualizację oprogramowania między innymi jak już dalej wątek ciągniesz napisz , z którego roku masz ten JVC i kiedy miałeś ostatnio aktualizację do tego telewizora amen ?