Podziel się wrażeniami!
Witam
Witam dziś wlonczylam telewizor i wyświetli mi się komunikat że opera tv będzie nie działać od 25czerwca na Twoim urządzeniu co mam zrobić, by działa dla czego taki błąd?
To znaczy, że z decyzją Opery trzeba się liczyć, klient nabity w butelkę, niema tu nic do gadania?
Może jednak coś w zamian, bo w tej chwili poza oglądaniem telewizji do niczego więcej ten telewizor mi się nie przyda.
W związku z powyższym, że zakupiony towar nie będzie już spełniał warunków zakupu, dla mnie stanie się bezwarościowy, proszę o informację na jakich zasadach mogę go zwrócić, lub wymienić na inny spełniający te warunki.
@tadeo77 napisał(a):Pismo do prezesa UOKiK poszło. Czekamy na opinie razem z prawnikiem UE. Nie odpuszcze.
I jak tam dowiedziałeś się coś, po wysłaniu pisma? Jak się domyślam nikt z sony się tu nie wypowie dopóki włodarze sony jasno nie określą ich stanowiska w sprawie 😕
SONY odpowiedzialo ze nie ma na to wplywu i jest to poza ich kontrola
Co za bull***** masakra wystarczy wejsc na stronke vewd i widac ze raczej sam vewd by z nich nie zrezygnowal, ale ok niech im bedzie robia z nas idiotow, a jakas rekompensata wchodzi w gre, nie mowiac juz o ewentualnym zwrocie tv i odzykaniem pieniedzy za produkt pozbawiony tak znaczacej funkcjonalnosci bo nie wyobrazam sobie ze kupuje samochod i po roku czasu trace np. Wbudowana nawigacje czy system multimedialny bo "licencja sie skonczyla nie z naszej winy" to jest ku**a zenada poprostu takie tlumaczenie 😕
Myślę, że daliśmy się nabić w butelkę, złapaliśmy się na markę. Tymczasem, to już nie to Sony co kiedyś. Nawet z Vewd jako smart tv Sony jest cieniasem, tak naprawdę te aplikacje to była żenada, a to z czym zostaniemy, nie wymaga komentarza.
2 miesiące po zakupie telewizora Ci wyjeżdżają z rezygnacją usługi... Do niczego innego nie używam telewizora jak do oglądania a bez usługi telewizor mogę wyj***ć przez okno. Ostatni produkt jaki kupiłem od tej śmieciowej firmy.
Jestem posiadaczem KDL-49WD755 i mam ten sam problem. Nawet w zainstalowanych systemowo aplikacjach nie ma przeglądarki internetowej. Mieszkam na stałe w Niemczech i tu został zakupiony telewizor. Też chyba spróbuję go zwrócic lub wymienić z powodu nie spełniania warunków umowy. Smart tv z dostępem do Netflix, Youtube i kilku bezużytecznych aplikacji to chyba za amło na miano SMART.
Sklep nie przyjmie reklamacji bo nie odpowiada za działania Sony a Sony również nie przyjmie reklamacji. To fragment ich ich odpowiedzi "Nawiązując do korespondencji, pragnę Pana poinformować, iż oprogramowanie odbiornika nie jest objęte opieką gwarancyjną, więc niestety Pańska ewentualna reklamacja niestety nie może być uznana."
Ludzie w UK dostają odpowiedź w mailach od sony zeby sobie kupili Android BOX. Gorzej juz byc nie moze. Niech dadza kazdemu taki box albo firestick od amazona i bedzie gitara.
W necie wyczytac mozna ze ludzie na zachodzie europy sa mega wkur...ieni i szykuje sie pozew zbiorowy. Dzis poszlo pismo oficjalne do działu prawnego departamentu konsumentów przy Unii Europejskiej, żeby zapoznali się z tematem bo to problem w całej EU jak i też USA z tego co widze na forach (tam już w marcu/kwietniu im pousuwali).
Cała sytuacja jak widać jest też marketingową porażką Sony. W ramach chociaż częściowej rekompensaty za brak viewd można było przecież coś poprawić (np. aplikacje player, czy tvp vod) czy dodać w miarę możliwości popularną na innych platformach aplikację np. HBO GO.