anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ustawienie widget w KDL-40E55

polski
Początkujący

Ustawienie widget w KDL-40E55

Witam Jestem tu nowy i prosze o wyrozumiałość :c37
Ostatnio podłąćzyłęm TV do neta poprzez kabel ethernet i chciałem ustawić edget i nie wiem jaki adres mam wpisac Wie ktoś jak to ustawić żeby działało jak trzeba ??
i drugie pytanie czy ja moge oglądać youtube ??
Pozdrawiam

6 ODPOW. 6
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj, nie znam tego modelu, chyba nie był dostępny w Polskiej dystrybucji. Wydaje mi się, że Youtube nie będzie działał. To jest model z ubiegłego roku, wtedy telewizory Bravia nie miały takiej możliwości.

polski napisał(a):

chciałem ustawić edget

Nie rozumiem, co to jest "edget"?

polski
Początkujący

TV zakupiłem ze Włoszech moze dlatego a pokaże o co mi chodzi :
http://img38.imageshack.us/img38/5787/201012041306.th.jpg
http://img442.imageshack.us/img442/930/201012041307.th.jpg
Pozdrawiam

polski
Początkujący

Teraz dopiero doczytałem że źle napisałem :slight_smile:

Zimny_
Użytkownik

Ok, czyli od początku. Nie znam tego modelu Bravii, ale spróbujemy to rozwiązać na przykładzie innych serii. Zasady działania powinny być takie same, a przynajmniej podobne. Przy prawidłowym połączeni internetowym nowe widgety ściągają się automatycznie. Wystarczy wejść w główne menu->sieć. Tam masz dostępne widgety. Jeśli wejdziesz w "Aplicast", system automatycznie wychodzi z menu i po prawej stronie pojawia się menu Aplicast wraz z zainstalowanymi składnikami. Pytanie czy i jak masz podłączony Internet, czy połączenie jest odpowiednio skonfigurowane?

polski
Początkujący

Witam
Podłaczony TV przez kabel eternet do modemu
A jak ustawic to chyba nie wiem , Nie jest automatyczne ??
Dzieki

Zimny_
Użytkownik

W telewizorze możesz wejść w ustawienia sieci i ustawić wszystko na "Auto". Telewizor powinien sobie poradzić. A czy w modemie masz skonfigurowane połączenie, czy pełni rolę punktu dostępu? Jeśli nie, musisz podłączyć router, który dostarczy gotowe połączenie z Internetem.