Podziel się wrażeniami!
bawiłem się ostatnio timerem i wszystko było niby w porządku chodzi o wyłączenie TV jak i włączenie. Wyłączenie działa ale niedawno chciałem zaprogramować włączenie na daną godzinę i lipa TIMER zachowuje się jakoś dziwnie. Kiedy biorę kursor na pozycję WŁ. kursor sam przeskakuje na WYŁ i nie można nic zrobić. Czy ktoś się spotkał z czymś takim w swoim LCD?
Witam,
mój model to 40W4000 i podobny problem, zaraz po zakupie ustawiłem zegar i timer załączania LCD i było wszystko ok, dopóki tej funkcji nie wyłączyłem, teraz nie mogę z powrotem tej funkcji włączyć, też z automatu przeskakuje mi na tryb wyłącz, może znajdzie się jakaś mądra głowa, która podpowie jak rozwiązać ten problem.
Witam.
mój model to KDL-40W4000 i mam identyczny problem jak koledzy.no coz czekamy na rozwiazanie problemu.ogólnie telewizorek super godny polecenia.
AKTUALIZACJA INFO 02:06
Pare minut sie pobawillem i odkryłem ze ów problem wystepuje tylko na grudniu .Jak przełaczymy na listopad lub styczen problem znika.Czyli wina leży po stronie softu.date mozna zmienic tylko w trybie analogowym,w trybie cyfrowym ustawienie daty jest niedostępne .PANOWIE TECHNICY CZEKAMY NA WASZ RUCH!!!!!Pozdrawiam tomek-skoda.
ok sprawdzę ten numer ze zmianą daty i odpisze ale SONY powinno się wstydzić za taki numer. Co oni tam nie mają betatesterów? a co sądzicie na temat wykończenia niektórych elementów obudowy? czy u was miejsca na haki do wieszania też z ledwością się pokrywają z metalowymi gwintami?
faktycznie, sprawdziłem w domu i macie racje TIMER po prostu w grudniu nie działa !!! ale lipa. To tak jakby np. w BMW zamek centralny działał tylko w lipcu. WSTYD, SONY ma ogromnego minusa za niedopracowany soft w TV. Napisałbym coś więcej ale brak mi cenzuralnych słów.
ja mialem 32W4000 i faktycznie sruby na obudowie sa przesuniete
Witam,
faktycznie u mnie jest to samo, czyli krótko mówiąc SONY, dało ciała, jeżeli chodzi ogólnie o telewizor to jestem bardzo zadowolony, natomiast w tej sprawie to brak mi słów, mam nadzieję że ktoś z firmy SONY to przeczytał mocno się zaczerwienił i już pracuje nad poprawieniem softu, dziękuję mojemu przedmówcy za podanie rozwiązania, mam tylko nadzieję, że przez przypadek nie odkryję w marcu następnego błędu.
Pozdrawiam
Witam wszystkich serdecznie , jestem od tygodnia posiadaczem modelu 40W4210 (40W4000 o troszke innej kolorystyce ) i mam dokladnie ten sam problem z Timerem, po przeczytaniu postu Kolegi "Tomek-Skoda" sprawdziłem i faktycznie zmiana w ustawieniach czasu przywraca Timer do normalnej pracy, troszke już późno i nie chciało mi sie sprawdzać czy tylko wadliwym miesiącem jest Grudzień, ale w wolnej chwili sprawdze:)
Popołudniem dzwoniłem w tej sprawie do centrum Sony w Wawie gdzie zostałem poinformowany ze nie jestem pierwszym z tym problemem i że wymagane jest wgranie nowego softu, podano mi numer tel. do serwisu w moim mieście by zgłosić problem i umówić sie z technikiem na wizyte u mnie by wgrać nowy soft, jutro jak będe coś wiecej wiedział, zdam relacje
Kożystając z okazji , zapytam czy ktoś wie w jaki sposób w tym modelu można uruchomić wygaszacz ekranu
W wolnych chwilach bede testował ten model i jeśli odkryje jakieś niedogodnosci napewno się nimi podziele
Pozdrawiam Nero_x
Telewizory nie mają wygaszacza ekranu. Jedynie jak telewizor straci sygnał automatycznie się po chwili wyłączy.
Mam chyba dla was dobrą wiadomość np. w ost. roku trwania gwarancji. Dlatego SONY stara się jak może żeby to szybko usunąć nawet za cenę przyjazdu serwisu do domu.