anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Uwaga - problem z TIMER'em w 40V4000

profile.country.pl_PL.title
vinci77
Poszukiwacz

Uwaga - problem z TIMER'em w 40V4000

bawiłem się ostatnio timerem i wszystko było niby w porządku chodzi o wyłączenie TV jak i włączenie. Wyłączenie działa ale niedawno chciałem zaprogramować włączenie na daną godzinę i lipa TIMER zachowuje się jakoś dziwnie. Kiedy biorę kursor na pozycję WŁ. kursor sam przeskakuje na WYŁ i nie można nic zrobić. Czy ktoś się spotkał z czymś takim w swoim LCD?

17 ODPOW. 17
profile.country.PL.title
guff-----
Nowicjusz

Witam ponownie,
to faktycznie bardzo dobra wiadomość, poczekam z tą wadą może z 4 latka i pójdę zareklamować, w sumie to dla nas posiadaczy to chyba jest nieświadomy "prezent" na gwiazdkę od firmy SONY, nie ukrywam że się cieszę z tego powodu. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy wadliwego softu :slight_smile:

profile.country.PL.title
Nero_x
Poszukiwacz

Telewizory nie mają wygaszacza ekranu. Jedynie jak telewizor straci sygnał automatycznie się po chwili wyłączy.

Witam i mam pytanie do Pana z "CS Bielsko" moje pytanie było związane z konkretnym modelem czyli: 40W4210 ( 40W4000 ) to o czym Pan wspomina to miały juz telewizory z przed 20 lat , albo i starsze, a mi chodzi konkretnie o wygaszacz ekranu i zastanawiam sie z całym szacunkiem, czy Pańska wiedza na temat tych modeli jest tak szczątkowa, czy po prost CS wprowadza w błąd wszystkich swoich klientów podajac takie dane techniczne ??
Podaje link do danych technicznych tego modelu:
http://www.sony.pl/product/t32-w-series ... nicalSpecs " target="_blank" target="_blank" target="_blank
( zakładka Dane Techniczne )
Proponuje sie zapoznać dokładnie z danymi tam podanymi i nie ukrywam że oczekuje odpowiedzi.

Pozdrawiam Nero_x

P.S.
wracając do problemu Timera, chcialem poinformować że niestety nie udalo mi się dodzwonić 31.12.08 do serwisu do którego dostałem nr. tel. , widocznie serwis uządził sobie sylwestrową bibe :D

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum i życzę w Nowym roku jak najmniej problemów ze sprzętem Sony :D

oldguest
Początkujący

Może chodziło o wygaszenie ekranu np podczas słuchania radia cyfrowego a ktoś źle przetłumaczył w danych technicznych. Z tego co wiem ten czy nowsze telewizory nie mają funkcji wygaszacza ekranu. Ewentualnie te modele mają funkcję ramki fotograficznej która w sumie działa jak wygaszacz ale to dalej nie to.

profile.country.PL.title
guff-----
Nowicjusz

Witam
Kolega Nero_x ma rację, ja przed zakupem swojego tv (40W4000), troszkę poczytałem, na ten temat i prawie wszystkie źródła informowały, że w/w model posiada wygaszacz ekranu, ja też niestety jeszcze go nie zlokalizowałem.

vinci77
Poszukiwacz

ale widzę że panowie odbiegają od tematu. Tu poruszamy wątek TIMERA jeżeli chcecie pisać o wygaszaczu to załóżcie sobie nowy temat i tam się rozpisujcie 8-) pozdr. op35 ps. to będzie z korzyścią dla wszystkich, oczywiście mi tu nie przeszkadzacie ale ktoś kto wam może pomóc tutaj was nie znajdzie.

burdzyk
Początkujący

Problem timer'a włączania dotyczy również modelu KDL 32W4000. Rzeczywiście zachowuje się dośc dziwnie. W grudniu działał tylko w niektóre dni. W styczniu 2009 jak na razie działa. Nie sprawdzałem jak w następne dni.

tata------
Początkujący

Witam użytkowników Sony!Ten sam problem mam z 32V4500.W grudniu TIMER Nie działał, teraz działa.Mój tv wyprodukowany w lipcu 2008r. w Słowacji-czy to ma jakiś związek?

gramek81
Początkujący

Witam.Zakupiłem tv 32w4000 i mam podobny problem do waszego,mianowicie:na kanałach cyfrowych zegar działa prawidłowo,ale na analogu przekłamuje o jakies 10 godzin, i nie mogę znalezc opcji ustawienia zegara.Timer też nie włączył telewizora na ustawioną godzinę(mysle że przez ten oszukany czas) jest jakaś rada na to?pozdrawiam.